Redactie
Redactie Mama 11 jun 2018

Homemade pindarotsjes: onvoorstelbaar lekker!

Af en toe een lekkere chocoladesinner, maakt het leven een stuk aangenamer, toch? Met die gedachte maakt mama Manon deze overheerlijke pindarotsjes. Makkelijk en onvoorstelbaar lekker. Een mama masterpiece wat ons betreft!

Dit recept is ook ideaal om (op een regenachtige dag) samen met de kids te fabriceren.

Wat heb je nodig?

  • 2 flinke (200 gram) repen pure chocolade (ong. 400 gram totaal)
  • 5 eetlepels rozijnen
  • 7 eetlepels ongezouten pinda’s

Hoe maakt je het?

  • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Ik doe dit altijd met een vergiet in een pan. Je laat een klein laagje in de pan met kokend water lopen, zet je vergiet erop en deksel erop. Kookt het water? Plaats dan je bakje met stukken chocolade in je vergiet. Zorg dat de bodem het water niet raakt! Laat het langzaam smelten, beter wat langzamer dan verbrande chocolade.
  • Laat de rozijnen wellen in lauw water.
  • Haal de bak met gesmolten chocolade van het vuur en giet de rozijnen af. Voeg de pinda’s en rozijnen toe en roer dit door de chocolade.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en stort je mengsel hierin. Smeer het uit met een lepel en zorg ervoor dat  het mengsel ongeveer 2-3 cm dik is.
  • Laat je pindarotsjes opstijven in de koelkast voor ongeveer 2 uur.
  • Snij de plak chocolade en stukken van ongeveer 2 bij 3 centimeter.
  • Bewaar de pindarotsjes in de koelkast. Ze zijn ongeveer 2 weken houdbaar!
Reageer op artikel:
Homemade pindarotsjes: onvoorstelbaar lekker!
Sluiten