6 x herkenbaar als je hoogzwanger bent in de zomer (nou nou, poe poe)

Jij mag zeker weten klagen, mommy to be. Hoewel elke zwangere vrouw mag klagen tot en met (ja, laat je partner dit maar even lezen) is hoogzwanger zijn in de zomer écht afzien. De hitte, de enkels en de bevalling als het snikheet is. Letterlijk een gevalletje ‘nou nou, poe poe’.

Hoogzwanger zijn in de zomer

Hip, hip hooray! Jullie zomerkindje is op komst. Tot die tijd voel jij je vooral nog even hip, hip hippo (grapje natuurlijk) want je hebt het idee dat je buik niet nóg veel groter kan worden. Dit en nog meer herkenbare dingen als je hoogzwanger bent in de zomer vind je hier.

1. Je bent blij dat je teenslippers kunt dragen

Je moet er niet aan denken om veters te moeten strikken op dit moment, laat staan dat je er überhaupt bij in de buurt kunt komen. En dan hebben we het nog niet eens over de opgezwollen enkels. Teenslippers it is voor jou.

2. En zwierige jurken

Je moet er niet aan denken om je in drie lagen kleding te moeten wurmen. Niet alleen omdat dat praktisch onmogelijk is geworden, ook omdat je amper nog ergens in past. Jij hebt je kast vol geshopt met grote zwierige oversized jurken. Ook nog eens helemaal on trend dus.

3. De ventilator is je beste vriend

Want zeker op tropische zomerdagen is het NIET uit te houden. We kennen in Nederland de laatste jaren tropische weken in de zomer en dat is als hoogzwangere vrouw bijna niet te doen. Reden genoeg voor je lief om een goede verkoelende ventilator aan te schaffen. Heb je jaren profijt van.

4. Je hebt een mega lange zomervakantie nu je hoogzwanger bent

Het is gelukkig niet alleen maar kommer en kwel. Als je het goed uitkient, kun je genieten van een extreem lange zomervakantie tijdens je verlof. Dat is dan wel weer winnen.

5. Je voelt je een echte warrior

Want uhm hoogzwanger zijn en bevallen in deze temperaturen is eigenlijk abnormaal. Jij weet wat strijden is en jouw partner mag nooit meer zeiken om het mannengriepje. Weet je nog… zomer 2020.

6. Je wordt moeder van een zomerkindje

Kinderfeestjes in de zon, ijsjes in de avond en een zwempartijtje in de open lucht. Als je moeder wordt van een zomerkindje betekent dat dat je feestjes ook altijd in de zomer kunt vieren. Geen regen die het feestje van jouw kiddo in de soep laat lopen hoor. Hiep, hiep hoera!

LEES OOK: Na 41 of 42 weken nog geen baby in zicht? Dit zijn je opties

Reageer op artikel:
6 x herkenbaar als je hoogzwanger bent in de zomer (nou nou, poe poe)
Sluiten