Redactie
Redactie Feestdagen 11 jun 2018

Houd je goede voornemens vast!

Afvallen, stoppen met roken, gezonder leven, meer leuke dingen doen met je gezin. Heel veel mensen hebben goede voornemens voor het nieuwe jaar. Zes op de tien mensen lukt het namelijk wel om zijn goede voornemens vol te houden! Deze tips zorgen ervoor dat jij een van die mensen bent.

Wees realistisch

Het is belangrijk dat je niet zomaar wat goede voornemens bedenkt, waarvan je eigenlijk nu al van weet dat ze niet haalbaar zijn. Viel je in het voorgaande jaar geen pond af, stel jezelf dan niet ineens als doel om tien kilo kwijt te raken. Natuurlijk kun je hier wel naar toe werken, maar doe het dan in stapjes. Wees realistisch en bedenk een voornemen dat haalbaar is. Anders heb je niet eens de puf om er aan te beginnen.

Maak een plan

Maak een plan de campagne. Wil je meer tijd besteden aan leuke dingen doen met je gezin? Schrijf deze dan voor jezelf op. Plan ze desnoods al in en bedenk waar je heen wilt. Hoe maak je nu de extra tijd hiervoor, die je vorig jaar kennelijk niet had? Dit geldt ook voor meer bewegen. Waarom ging je vorig jaar niet zo vaak naar de sportschool? Is de sportschool te ver weg? Moet je niet een andere manier bedenken om te bewegen, die je wel langer volhoudt? Zodra je dit helder voor jezelf hebt, weet je ook waar je de verandering kunt doorvoeren.

Motiveer jezelf

Als je niet erg gemotiveerd bent om je goede voornemens vast te houden, gaat het ook niet lukken. Bedenk waarom je deze doelen voor jezelf wilt halen. Vertel ze ook aan je partner of vriendinnen. Op deze manier kunnen zij je ook blijven motiveren als je zelf het bijltje er bij neer wilt gooien. Schrijf je motivatie ook op, zodat je die over een paar maanden weer terug kunt lezen.

Omring je met goede dingen

Goede voornemens brengen een positieve verandering in je leven. De weg naar deze positieve verandering is haalbaar voor jezelf als je het leuk houdt. Omring jezelf met goede dingen. Wil je afvallen? Loop dan die schappen met chocolade voorbij. Zet een knop om en loop door naar de fruitafdeling en maak een overheerlijke smoothie voor jezelf. Je zult zien dat je hier veel blijer (en gezonder) van wordt. Wil je meer tijd met je gezin? Denk dan niet meteen aan een speeltuin voor je kids, maar bedenk iets waar jij ook plezier aan beleeft. Op deze manier gaat het je zeker lukken om je voornemens vast te houden!

Reageer op artikel:
Houd je goede voornemens vast!
Sluiten