Marleen Staal
Marleen Staal Peuter 11 feb 2019

Meepraten op het Mamaforum: “Ik raak elke keer gefrustreerd als mijn kindje moet huilen”

Oma weet raad? Nee, voor vragen over het moederschap weet maar één iemand wat je het beste kan doen en dat is – precies – een andere moeder. Gelukkig krioelt het van de ervaringsdeskundigen op ons Mamaforum. Deel je vragen, geef advies aan andere moeders en help elkaar de jungle van het moederschap door.

Wanneer je kindje nog niet kan praten, uit het zijn of haar emoties door te huilen. Bij honger, een knuffel of vermoeidheid: huilen is de manier om te laten zien dat je kind iets nodig heeft. Maar de soms mysterieuze oorzaak van het huilen ontrafelen, kan behoorlijk frustrerend zijn.

Dealen met frustratie

Daar heeft deze moeder op het Mamaforum behoorlijk last van. Na twee jaar kan ze er altijd nog niet mee omgaan wanneer haar kindje het op een huilen zet. Met deze frustratie dealen, daar weet ze zich geen raad mee. Na een moeilijk start na de geboorte waarbij er veel aan de hand was met de gezondheid van haar kind, ging het ook niet goed met de moeder zelf. Achteraf gezien denkt ze dat ze een postnatale depressie heeft gehad.

“De eerste week was hij een engeltje, maar ik merkte aan mezelf dat ik erg uit mijn doen was. Echt een klap, de verandering, de moeheid, en de angst en het alles perfect voor de kleine willen. (…) Nu is mijn zoontje twee jaar en hij is hartstikke lief en luistert goed. Heel goed, geen driftbuien. Wat hij alleen nog wel heeft, is af en toe non stop huilen. Ik weet soms niet waarom.”

De moeder heeft erg veel vragen. “Zoals nu vandaag. Mijn vriend is de deur uit en ik denk ‘lekker avondje voor mezelf’ en ik leg mijn zoontje op bed en hij huilt vervolgens 45min lang. Ik kan het vaak hebben, kan het redelijk naast me neerleggen, maar soms maakt het me weer zo gefrustreerd. Waarom huilt hij? Ik voel me even goed, niet moe en relaxt, waarom lijkt het alsof iets me test? Alsof het ‘express’ gebeurt.”

“Ik ben ook nog steeds niet helemaal uit de depressie denk ik, maar mijn vraag is eigenlijk: wat kan ik hier tegen doen? Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat het huilen me niet frustreert. Dat ik het gewoon naast me neer kan leggen en me er niet zo over opwindt. Ik troost mijn kind, altijd, natuurlijk laat ik hem wel eens 10 minuutjes huilen, maar ik ben er altijd voor hem en ik zal nooit boos op hem worden. Als dit gebeurt bel of app ik wel mijn moeder, mijn vriend of een vriendin, omdat ik die frustratie kwijt moet. Maar daar wil ik van af. Ik wil dat het geen trigger meer is, maar hoe?”

Wat vind jij?

Hoe denk jij hierover? Deel jouw mening onder het topic op het Mamaforum en misschien lees jij binnenkort jouw reactie hier op Mama en Zo terug.

Struggle je zelf ook met moeilijke momenten tijdens het moederschap? Vraag andere moeders om advies en plaats je verhaal op het Mamaforum. Open heel simpel een topic en wie weet delen we jouw kwestie hierop Mama Enzo.

Deze moeder heeft hele andere vragen over haar kind. Ze vermoedt namelijk dat haar zoontje hoogbegaafd is.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Meepraten op het Mamaforum: “Ik raak elke keer gefrustreerd als mijn kindje moet huilen”
Sluiten