Redactie
Redactie Opvoeden 29 mei 2021

Positive vibes: 15 trucjes om direct een slecht humeur te doorbreken bij jou en je kind

Soms weet je het al zodra je één been uit bed steekt: yep, het is weer one of those days. Je bent moe, chagrijnig en je kind heeft een gezicht als een oorwurm. Maar met deze trucjes doorbreek je in vijf seconden de negatieve spiraal en komen jij en je kind direct weer in een positieve flow terecht.

In 5 seconden zijn je kind en jij weer helemaal blij met deze 15 trucjes

Soms is er maar iets kleins nodig om weer een lach op je gezicht te toveren.

1. De eskimokus

Wrijf de neuzen maar even flink tegen elkaar en spread some love. Liefde is altijd het toverwoord en zeker als je er even doorheen zit.

2. Kieteldood

Is je kind chagrijnig en is ‘nee’ het standaard antwoord wat je krijgt, probeer dan de magie van je kietelvingers eens. Wedden dat je kind zo weer aan het schaterlachen is?

3. ‘Je bent zo lief’

Gooi hem er zo nu en dan even  in, een ‘wat ben je lief’. Gewoon omdat het fijn is om met liefde te strooien in plaats van te mopperen.

4. Geheime handshake

Maak jullie geheime handshake. Eentje die alleen jullie kennen en die net iets meer behelst dan een high five. Gebruik hem om elkaar gedag te zeggen of in plaats van een schouderklopje.

5. Staar naar de sterren en de maan

Sluit de dag af met een mooie sterren- en maansessie. Welk sterrenbeeld zien jullie en welk sterretje houdt de wacht? Mooi moment om samen met je kind even tot rust te komen voor het slapen gaan.

6. Adem in en uit

Zelf tel je waarschijnlijk vaak genoeg tot tien. Maar zitten jullie er samen even doorheen doe het dan met elkaar. Sluit de ogen en adem diep in en uit en herhaal dat net zo lang tot jullie weer helemaal zen zijn.

7. Dans in de auto

Wat maakt het uit als jullie een beetje vreemd worden aangestaard? Zet het volume op tien en wiggel en bounce er samen in de auto op los.

8. Knuffelmomentje

Ben je boos pluk een roos – of geef elkaar een dikke, lekker lange knuffel.

9. Poppenkast

Wel eens dieren gemaakt met de schaduw van je vingers? Maak een konijn of hond en probeer er eens een toneelstukje van te maken. Zet een gek stemmetje op en jij en je kind voelen zich direct weer een stuk vrolijker.

10. Gekke bekken

Is je peuter dwars en word jij met de minuut chagrijniger, organiseer dan à la minute een gekke bekkenwedstrijd. En de winnaar, die krijgt een extra knuffel.

11. Chocolade

Spread love … en chocolade. Ja echt, een stuk chocolade doet een mens goed. Neem vijf seconden voor jezelf, doe je ogen dicht en geniet even van de intense chocoladesmaak. Zo, nu kun je er weer tegenaan.

12. Springkussen

Hop, gooi die dekens en kussens van het bed, gebruik je matras als spingkussen en spring samen met je kind de negatieve energie eruit.

13. Kunstwerk op je rug

Met deze fix ben je zo weer helemaal rustig. Ga voor elkaar op de grond zitten en maak een mooie tekening op de rug van de je kind, of je kind op die van jou. Drie keer raden wat je hebt getekend en dan omwisselen.

14. Moppen tappen

En dan het liefst een hele flauwe. Even de lachspieren trainen is goed voor wat positieve vibes.

15. I love you

Net als ‘ik vind je lief’, is ‘ik hou van jou’ ook een term waar je je kind best wat vaker op kan trakteren. Omdat het een fijn gevoel geeft en het best wat vaker gezegd mag worden.

Kind chagrijnig na een schooldag? 5 tips om zijn humeur te verbeteren
10 natuurlijke manier om je energielevel te boosten
Slechte dag? 5 reminders om bij stil te staan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Positive vibes: 15 trucjes om direct een slecht humeur te doorbreken bij jou en je kind
Sluiten