Redactie
Redactie Mama 7 jun 2018

Humor redt je relatie!

Humor is belangrijk voor een goede relatie. Het relativeert en maakt je vrolijk. De sfeer is minder beladen, de stress sijpelt weg en je voelt je meer op je gemak. Dus waarom maak je elkaar gewoon niet wat vaker aan het lachen?

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met een grappige partner meer intimiteit en passie ervaren. Ook zijn ze blijer met hun relatie. Als je samen kunt lachen, geeft je dat een goed gevoel en dat heeft weer een positieve invloed op jullie relatie.

Humor = smeerolie

Iedere relatie kent pieken en dalen. Tijdens de pieken gaat alles goed, maar tijdens de dalen kun je wel de nodige humorgebruiken. Humor zorgt er voor dat je dingen in je relatie relativeert. Heb jullie al maanden geen seks? Hier samen grapjes over maken, relativeert de boel. Het wordt dan geen beladen onderwerp en voor je het weet hebben jullie ook weer pret onder de dekens.

Eindeloos praten

Zo zorg je er met humor ook voor dat een woordenwisseling niet op een fikse ruzie uitloopt. Geef er een creatieve draai aan door bijvoorbeeld de juiste toon ironie te gebruiken. Anders blijf je in dezelfde sfeer hangen en lopen je samen de hele avond te mokken. Mannen zijn hier overigens een stuk beter in dan vrouwen. Bedenk dus wanneer hij middenin een ruzie ‘grappig’ probeert te zijn hij dat niet doet om jou te irriteren, maar juist om de lucht te klaren!
Met humor maak je het probleem of de ruzie luchtiger. Je hoeft echt niet ieder klein dingetje tot op de bodem uit te praten. Een grappige opmerking kan al genoeg zijn om elkaar weer te laten lachen en het voorgaande te vergeten.

Bevrijdend

Dat humor relativeert snappen we nu. Maar humor doet nog veel meer goeds voor je relatie. Zo doorbreekt humor de sleur en stress in je relatie. Humor werkt heel bevrijdend, je neemt alles niet zo serieus. Grapjes die ten kosten gaan van jezelf zijn prima. Humor brengt jullie meer samen en verlicht spanningen die jullie misschien hebben of voelen.

Pas op

Niet iedereen kan dezelfde humor waarderen. Vooral als jullie qua humor niet op één lijn liggen. Dan kan een grapje in een gespannen situatie verkeerd uitvallen. De opmerking wordt bijvoorbeeld anders geïnterpreteerd of de ander voelt zich niet serieus genomen. Pas hier daarom mee op en peil eerst de sfeer voordat je een dozijn grappige opmerkingen op je partner afvuurt.

Reageer op artikel:
Humor redt je relatie!
Sluiten