Redactie
Redactie Peuter 7 jun 2018

Ik voel me een clown tijdens het eten!

Laat de optredens als clown achterwege, want nog even en je peuterverwacht bij iedere maaltijd een circusvoorstelling. Focus niet op het eten. Blijf vooral kalm en rustig, negeer het feit dat je kind niet eet. Zorg vooral voor een gezellige sfeer! Bedenk dat niemand een hap door de keel krijgt als er veel ruzie en strijd is.

Laat je kind zijn/haar bordje en bestek op tafel klaar zetten en zelf eten. Praat met elkaar en met je peuter over zijn knuffels, over juffie op de crèche, en misschien over de blaadjes die van de bomen vallen. Geef vooral geen straf door het toetje weg te laten. Zie het toetje als vast onderdeel van gezond eten!
 
Wil je meer tips en handvaten over niet willen eten? Of andere peuterzaken zoals eenkennigheid, slecht slapen, bang zijn, driftbuien, zindelijkheid en claimend gedrag? Schrijf je dan in voor de cursus [url=http://opvoeddesk.nl/product/peutertijd-help-opvoedtijd/]Peutertijd / Opvoedtijd![/url] en ontdek hoe je op een leuke manier eenvoudige regels en grenzen stelt, waar je kind wel naar luistert.

Reageer op artikel:
Ik voel me een clown tijdens het eten!
Sluiten