Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Peuter 11 dec 2020

Boost het immuunsysteem van je peuter of kleuter met dit voedsel

Het laatste wat je als moeder wilt, is een kind met een griepje onder de leden. Om deze reden leren we onze kinderen hun handen goed te wassen, te niezen in hun elleboog en hun vingers uit hun mond (of neus…) te houden. Maar ja, in het griepseizoen weten ze vaak tóch wel een kwaaltje op te pikken. Wil je je kind hier nog meer voor behoeden? Dit voedsel kan het immuunsysteem van jouw kleine versterken!

Zonder voedingssupplementen, maar gewoon op de natuurlijke manier.

Dit voedsel kan het immuunsysteem van jouw kindje(s) nóg meer versterken

En daarnaast blijft een fijne nachtrust, goede hygiëne én dagelijkse beweging heel belangrijk.

1. Eieren

Een eitje is hartstikke goed voor de weerstand van jouw peuter of kleuter. Of het nu roergebakken of gekookt is. De vitamines A en D zullen het kleine lichaampje beschermen tegen vervelende ziekteverwekkers. En daarnaast zorgt een ei ook nog eens voor een goed, verzadigd gevoel.

2. Wortelen

Wortelen zijn niet alleen goed voor de ogen, maar ook voor het versterken van het immuunsysteem! De stof betacaroteen die je in wortels vindt, wordt in je lichaam omgezet in vitamine A. Deze vitamine heeft een positieve invloed op het afweersysteem en de groei van je kind.

3. Rundvlees

Er wordt aangeraden om drie keer per week rundvlees te eten. Het vlees is namelijk rijk aan eiwitten. Dit hebben kinderen nodig voor de opbouw van hun lichaam én voor het opkrikken van hun immuunsysteem.

Eten jullie vegetarisch? Geen probleem! Er zijn genoeg vervangers. Eiwitten zitten in veel groene groentes, zoals broccoli, avocado en spinazie.

4. Kippensoep

Ja hoor, onze oma’s wisten het allang! Kippensoep is een uitstekend medicijn tegen verkoudheid of griep. Het stofje l-carnosine helpt namelijk bij het verminderen van ontstekingen en slijmvorming.

Maar, er is één voorwaarde. Het moet natuurlijk wel kippensoep zijn zoals oma ‘m altijd maakte: tjokvol verse groenten en kip. Hmmm…

5. Aardbeien

Aardbeien: veel kinderen (en volwassenen) kunnen er geen genoeg van krijgen. Dat komt heel goed uit, want dit heerlijke, zoete fruit zit bomvol vitamine C. Deze vitamine bestrijdt de ziektekiemen al voordat je ze onder de leden hebt!

Dus: merk je dat je kind zich een beetje ziekjes begint te voelen? Een bakje aardbeien kan wonderen doen…

6. Sinaasappels

Sinaasappels zijn niet alleen lekker, maar ook hét wapen als het om het versterken van het immuunsysteem gaat. Net zoals in aardbeien, zit er in sinaasappels ook veel vitamine C. En we weten inmiddels wat het waanzinnige effect daarvan is…

Een glas verse sinaasappelsap is lekker, maar je kan beter voor de hele vrucht gaan. Op deze manier krijgt je kind meer vezels binnen.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Boost het immuunsysteem van je peuter of kleuter met dit voedsel
Sluiten