Redactie
Redactie Nieuws 6 jun 2018

In welke maand worden de meeste baby’s geboren?

Heb jij afgelopen zomer ook veel verschillende babyshowers gehad? Dat is helemaal niet zo vreemd! Want wat blijkt? De meeste baby’s worden in de zomermaanden geboren.

Dit komt naar voren uit de gegevens van StatLine, de databank van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De meeste baby’s kwamen van 2011 tot en met 2015 in augustus ter wereld.

De donkere maanden

Veruit de meeste baby’s worden dus in de maanden oktober, november en december verwekt. In de zomermaanden is het daarentegen echt aanzienlijk rustiger met het verwekken van newborns. In juli (2016) werden er 15.623 baby’s geboren en in augustus 15.565. In februari en april waren dat er toch echt minder:13.273 en 13.250. Maar dit komt ook doordat februari en april simpelweg minder dagen hebben.

Meeste bevallingen op een woensdag

Daarnaast meldt het CBS dat de meeste baby’s in de periode van 1995 tot en met 2013 op een woensdag zijn geboren, gevolgd door de dinsdag. Daarna volgen de vrijdag, donderdag en maandag. Maar op zaterdag en zondag worden de minste baby's op de wereld gezet.

Bron: CBS

Benieuwd naar nog meer weetjes? Lees dan: '9x bizarre geboorteverhalen'

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In welke maand worden de meeste baby’s geboren?
Sluiten