Redactie
Redactie Mama nieuws 6 jun 2018

Inspirerende beelden: moeders voor het eerst in bikini na bevalling

Na een zwangerschap is je lichaam voorgoed veranderd. That's for sure. Misschien voel je je er daarom nog ongemakkelijk bij om jezelf weer in een bikini te hijsen. Maar déze dames gingen de confrontatie aan.

Alhoewel, confrontatie: de mama's zijn dolgelukkig met hun lichaam. En dat stralen ze ook zeker uit in deze inspirerende video en fotoserie!

Trotse mama's

Het magazine Redbook vroeg vijf moeders om in bikini voor de camera te staan en te vertellen over hoe hun lichamen zijn veranderd sinds ze bevallen zijn. Arielle, Farrah, Stephanie, Kanya en Brittany deden dit. Vol trots!

'Ik ben zelfverzekerder dan ooit'

Arielle kwam bijna 23 kilo aan tijdens haar zwangerschap. Ze was altijd heel ijdel, maar beseft zich nu dat uiterlijk echt niet alles is. “Ik ben zelfverzekerder dan ooit”, vertelt ze. “Ik wil mijn dochter leren om alles van haarzelf te omarmen, zelfs als je iets aan jezelf niet mooi vindt.”

'Mijn lichaam is sterk'

Farrah vertelt dat ze alle zwangerschapskilo's eraf werkte, maar depressief werd van het resultaat: alles hing. “Voorheen zou ik hier alleen gestaan hebben als ik er tiptop uitzag. Maar mijn lichaam is sterk. Het heeft een zwangerschap, intense hormoonschommelingen en een bevalling doorstaan. Ik heb het overleefd!”

'Ik dacht: ik kom wel weer in shape'

Stephanie verwachtte, net als na haar eerste zwangerschap, weer goed haar figuur terug te kunnen krijgen. Ondanks dat ze door vriendinnen gewaarschuwd werd dat dat dit keer misschien niet zou gebeuren. “Ik dacht: misschien is dat voor jou moeilijk ja, maar voor mij niet – ik kwam na de eerste ook weer goed in shape. Maar toen ik mijn tweede kind had gekregen, was mijn lichaam echt niet meer wat het was.” Toch is ze apetrots op haar lichaam, omdat het twee prachtige kinderen op de wereld heeft gezet. “Het maakt echt niet uit hoe mooi je bent, je haar zit of in wat voor zwempak, bikini of jeans je past. Van jezelf houden en je zelfverzekerd voelen, is schoonheid die nooit vergaat.”

'Mama, je bent mooi'

Kanya viel tijdens haar zwangerschap in het begin juist af, maar kwam later juist aan – ze at tenslotte voor twee! “Er wordt gezegd dat je tijdens je zwangerschap moet aankomen en door borstvoeding te geven weer afvalt. Maar mensen die dit niet zo meemaken, denken daardoor dat ze iets niet goed doen.” Haar zoon vindt haar prachtig. “Ik voel me zelfverzekerd als mijn zoon zegt dat ik mooi ben. Zo zegt 'ie het ook echt: 'Mama, je bent mooi'.” 

'Nu heb ik vrouwelijke rondingen'

Op de vraag of Brittany trots is op haar lichaam na de zwangerschap, antwoordt ze: “Best wel. Heel erg, zelfs. Voordat ik mijn dochter kreeg, was ik extreem dun. Zij heeft mij deze vrouwelijke rondingen gegeven, die ik helemaal geweldig vindt.”

Hoe denk jij over je lichaam na je zwangerschap?

Check ook: Sterke fotoserie: “Omarm je lichaam, ook na je zwangerschap”

Bron en beeld: Redbook (Instagram)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Inspirerende beelden: moeders voor het eerst in bikini na bevalling
Sluiten