Redactie
Redactie Dreumes 7 jun 2018

Je kind in balans

Jij zit lekker in je vel als je in balans bent. Hetzelfde geldt voor je dreumes. Je kind krijgt in deze hectische wereld veel prikkels en heeft net zoveel behoefte aan rust en balans als jij. Zo raakt je kind helemaal zen!

De behoefte die jij hebt om in balans te zijn, heeft je kind ook. Net als jij zit je kind lekkerder in zijn vel als hij in balans is. Verschillende factoren zijn hierbij belangrijk. Zo is het belangrijk dat je dreumes evenwichtig leeft. Gezond eten, voldoende beweging en een veilige omgeving dragen hierin voor een groot deel bij. Als je kind in balans is, profiteert hij hier van in zijn verdere ontwikkeling.

Geen gezweef

Je hoeft je kind echt niet meteen op yoga te doen en allerlei meditatietechnieken aan te leren om in balans te raken. Balans begint bij een gezond leven. Als je kind gezond eet en dus voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, voelt hij zich levendig en sterk. Zorg er dus voor dat je kind voldoende fruit en groenten eet. Varieer hier ook zo veel mogelijk mee. Kijk voor de dagelijks bevolen hoeveelheid op de site van het Voedingscentrum.

Lekker bewegen

Naast gezond eten, is beweging zeker belangrijk. Steeds meer kind zitten binnen voor de televisie en computer. Bewegen is dan niet zo vanzelfsprekend. Het is daarom belangrijk dat je kind lekker zijn energie kwijt kan door buiten rond te rennen en spelletjes te spelen. Op de crèche of school stimuleren ze het buitenspelen en bewegen. Denk je dat je dreumes toch te weinig beweging krijgt? Daag je kind dan uit met bijvoorbeeld leuke balspellen.

Rust

Als je dreumes gezond eet en voldoende beweegt, ben je al een eind op weg naar een evenwichtig leventje. Maar als je kind in zijn hoofd erg druk is en niet tot rust komt, heb je alleen het lichamelijke deel gecoverd. Juist je kind krijgt veel prikkels van buiten, doordat hij nog volop in ontwikkeling is. Het is dan ook belangrijk dat je zorgt voor rust. Als je kind thuiskomt van een lange dag op de crèche of drukke verjaardag, geef hem dan de tijd om tot rust te komen. Zorg voor niet al te veel prikkels, zodat zijn dag in balans blijft.

Regelmaat

Wil je een kind dat helemaal in balans is? Dan is naast al het andere ook regelmaat belangrijk. Je kind is in balans als hij weet waar hij aan toe is en begrijpt waar je vandaan komt. Wees duidelijk tegen hem. Zowel in je regels als gewoontes. Zo creëer je een veilige basis waarin je dreumes op z’n gemak is. En een omgeving waarin je kind zich geborgen voelt, is het begin van een leven in balans!

Reageer op artikel:
Je kind in balans
Sluiten