Redactie
Redactie Mama 7 jun 2018

Je liefdesleven babyproof

Nu je mama bent staat seks – ergens tussen de was opvouwen en tijd voor jezelf – onderaan je prioriteitenlijstje. En hoe kan het ook anders? Je bent (dood)moe, enigszins onzeker over je post-baby lijf en ook je lief lijkt jouw borsten even als niets anders dan ‘melkmachines’ te zien. Dat kan dus wél anders!

Ook als mama heb je recht op een fijn seksleven. En doe ‘het’ dus vooral voor jezelf, niet voor je partner. Met deze tips breng je weer passie in je relatie.

Baas in eigen bed

Neem zelf de touwtjes in handen. Je hoeft niet te wachten tot je partner je overlaadt met cadeaus, kussen of je gewoonweg bespringt. Als jij het initiatief neemt, heb je seks op jouw voorwaarden, wanneer jij er zin in hebt.

Loslaten

Loslaten lijkt het toverwoord voor elke moderne mama. Seks hoeft niet altijd spetterend te zijn. Gewoon leuk, of ontspannend mag ook. En nu we het toch over perfectie hebben; als je zin hebt, hoef je echt de vaatwasser ’s avond niet in te ruimen voordat je in bed kruipt…

Communicatie

Nog zo’n toverwoord! Praat met je partner. Mannen hebben geen idee wat het moederschap allemaal met je lief doet! Wel hebben ze er allerlei spookbeelden over. Hetgeen je seksleven meestal ook niet veel goed doet. Wees duidelijk over wat je wilt. Wat meestal een beetje meer waardering en romantiek is.

De deur uit

Maak tijd voor romantiek. Zonder baby buiten de deur voel je je als snel minder mama en meer minnares. Meer tips lees je hier.

Filofaxsex

Wees realistisch. De dagen dat je spontane seks op de keukentafel had, zijn voorgoed voorbij. Je weet tenslotte nooit wie er binnen komt lopen. Het klinkt misschien saai – zet je daar maar overheen – er is niks mis met seks op de agenda zetten. En als je dat wat plat vindt, mag je het ook best een afspraakje noemen.

Timing

Timing is hoe dan ook belangrijk. En feitelijk is de avond niet het beste tijdstip om seks te hebben. Seks na een lange dag hard werken, kan al snel voelen als een klusje dat nog even gedaan moet worden. Middagdutjes, of vroege ochtenden – mits goed geslapen – zijn meer geschikt.

Reageer op artikel:
Je liefdesleven babyproof
Sluiten