Redactie
Redactie Peuter 6 jun 2018

Je peuter zindelijk in 3 dagen?

De droom van elke ouder: je kind in 3 dagen zindelijk krijgen. Auteur (en mama) Lora Jensen belooft dat dit kan met haar boek 3 Day Potty Training. Tegen de leeftijd van 2 jaar kunnen peuters met gemak zonder luiers volgens haar. 

De sleutel tot succes 
De mama van maar liefst 6 kinderen lijkt de sleutel tot succes te hebben als het gaat om zindelijkheidtraining. Lora is ervan overtuigd dat peuters van ongeveer 22 maanden in 3 dagen zowel overdag als ’s nachts zindelijk kunnen worden. Tip van haar, onderschat peuters niet en wacht ook niet tot peuters eerst zelf interesse tonen in de wc.

3 dagen zindelijkheid bootcamp 
Het 3-daagse programma van Lora begint met een paar duidelijke basisregels:

–    Drie dagen binnen blijven 
–    TV, smartphones en tablets niet gebruiken in deze 3 dagen
–    Gooi alle luiers weg. Zo val je niet terug in je oude patroon

Tips zindelijk worden
In 3 Day Potty Training legt Lora uitgebreid uit in welke stappen jouw kindje zindelijk wordt. Vraag bijvoorbeeld niet de hele tijd aan je kind of hij al naar het toilet moet. Als je kind andere dingen kan aangeven, kan hij ook aangeven dat hij naar het potje moet. Als een kind namelijk zelf controle krijgt, is de kans groter dat ze hier niet tegen zullen vechten. Ook raadt ze af om je kind gedurende een lange tijd op het potje te laten zitten. Bij je kind valt het kwartje sneller als jij hem snel oppakt en naar het potje rent op het moment dat het ‘misgaat’. Ook heeft ze tips voor als je kind een terugval heeft of als jullie op reis gaan. Handig! 

Zelf proberen? Ga aan de slag en bestel het e-book »

Ps: laat ons weten of het voor jou ook zo werkt als voor Lora! 

Reageer op artikel:
Je peuter zindelijk in 3 dagen?
Sluiten