Redactie
Redactie Gezin 7 jun 2018

Je vakantie babyproof

Nu je een kind hebt, is alles anders. Dus ook je vakantie. De vragen zijn niet meer, waar is de bar en hoe ver is het strand? Maar is er een kinderbadje en is de reis niet te lang?

Als je samen op vakantie gaat, is het vaak niet zo moeilijk om iets naar je zin te vinden. Maar als je eenmaal een kind hebt, moet je rekening houden met andere dingen. Dingen waar je daarvoor misschien wel nooit aan gedacht had. Vier trappen op en af voordat je bij je appartement bent, is nu eenmaal niet zo handig met een kinderwagen.

Waar let je op?
Is jouw kind nog een peuter of jonger? Let dan vooral op faciliteiten als een babybedje, peuterbadje, kinderstoel etc. Als je met kinderen op vakantie gaat, neem je meestal al een hoop spullen van huis mee. Dus het is wel handig als er al een bedje en kinderstoel aanwezig is. Bekijk verder goed de accommodatie voordat je boekt. Moet je geen trappen op? Dit is met een kinderwagen misschien niet zo handig. En kan je kind in een badje of in de wasbak lekker schoon worden? Een één jarige laten douchen, schiet vaak niet zo op.

Meer thuis
Een vakantie met kinderen is ook anders, omdat je te maken hebt met nog een extra willetje. ‘Dat lust ik niet’, ‘ik wil dat niet!’, ‘dat doe ik niet’ en ga zo maar door. Ook moet je kind ’s middags misschien nog slapen en kun je ’s avonds niet meer tot laat borrelen. Zorg daarom ook voor een comfortabele accommodatie. Alleen een bed en een bank is niet meer voldoende, omdat je waarschijnlijk meer tijd door brengt in je accommodatie. 

Vliegen?
Ga je vliegen met je kind? Lees dan het artikel ‘Vliegen met je baby’ voor handige tips en praktische informatie.

Lekker spelen
Het is natuurlijk de bedoeling dat je op vakantie lekker ontspant. Dus maak je vooral niet te druk. Denk niet dat je allerlei activiteiten moet verzinnen en ondernemen om je kinderen bezig te houden. De meeste kinderen vermaken zichzelf prima op vakantie en vooral de kleintjes. Met een schepje en een emmertje in het zand zijn ze al een tijd zoet. Als ze kleiner zijn, vinden ze het gewoon heerlijk om een beetje op een handdoek in het gras te spelen, waar jij dan natuurlijk naast zit in een heerlijke ligstoel met een gezellig drankje.

Praktische tips
Als je een reis gaat boeken met kinderen, doe je er niet verkeerd aan om eens te kijken bij een reisorganisatie die gespecialiseerd is in vakanties voor gezinnen. Vaak zijn deze reizen al van fijn babyproof. Als je met een kind op reis gaat, vergeet dan niet een je reisapotheek en schat de reistijd voor je kind goed in.

Reageer op artikel:
Je vakantie babyproof
Sluiten