Redactie
Redactie Do's & don'ts 6 jun 2018

Jongen of meisje: wil je het weten?

Een roze behangetje of toch maar een neutrale tint? Een lief jurkje of een stoere mini-jeans? Voor sommige ouders is het lastig om te beslissen of ze van tevoren erachter willen komen of hun baby een jongen of een meisje is. Wil je wel of niet weten wat het wordt?

Je bent altijd nieuwsgierig naar het geslacht van je ongeboren baby. Toch willen sommige vrouwen in het ongewisse blijven, terwijl anderen van meer zekerheid houden en het geslacht zo snel mogelijk willen weten. Het is dan ook een heel persoonlijke keuze, die je samen met je partner maakt. Of je het vervolgens ook aan anderen vertelt, is weer helemaal aan jou.

De verrassing

Sommige aanstaande mama’s willen het geslacht van hun baby pas na de geboorte weten. De afweging die ze hier bij maken, is vaak dat ze het een spannende verrassing vinden. Het gissen en het fantaseren blijft leuk tijdens de hele zwangerschap. De ontknoping komt pas bij de geboorte van je baby. Je kunt namen verzinnen voor een jongen en een meisje. De babykamer richt je zo in dat zowel een jongetje als een meisje zich er in thuis voelt.

Ik wil het weten!

Als je je nieuwsgierigheid niet kunt bedwingen, kun je het geslacht via een echo te weten komen. Dit kan na ongeveer twintig weken. De arts kijkt tijdens de echo of er een piemeltje te zien is of niet.
Als je voor de geboorte weet of je een zoon of dochter krijgt, kun je hier beter op inspelen. Niet alleen makkelijk als het gaat om kleertjes en inrichting, maar je kunt je ook concentreren op bijvoorbeeld alleen jongensnamen. Je kunt je kind zelfs al zijn naam geven terwijl hij nog in je buik zit. Je kind wordt al meer ‘tastbaar’ terwijl hij nog in je buik zit. Vooral papa’s vinden dat vaak fijn. Een nadeel is dat het verrassingelement er af is. Of de arts moet het natuurlijk mis hebben…

Oude wijsheden

Zonder echo is het gezellig gissen naar het geslacht van je baby’tje. Een ideetje om eens naar de wijsheden van je oma te luisteren? Misschien schuilt er wel een kern van waarheid in…

  • Draag jij jouw kind voor op je buik, dus dat je van achter niet kunt zien dat je zwanger bent? Dan krijg je een jongen. Zie je het wel? Dan krijg je een meisje.

  • Op welke zij slaap je? Lig je op je linkerkant dan krijg je een jongen. Lig je rechts dan wordt het een meisje.

  • Houd een gouden hanger of ketting boven de palm van je hand. Als de hanger ronddraait, krijg je een dochter. Als de hanger heen en weer slingert, ben je in verwachting van een jongen.

Reageer op artikel:
Jongen of meisje: wil je het weten?
Sluiten