Redactie
Redactie Mama 7 jun 2018

Jullie ‘happy hour’!

Werken, vrienden, kinderen en nog zóveel meer waardoor jij en je man langs elkaar heen rennen. Je komt eigenlijk niet meer aan elkaar toe. Het gevolg: jullie relatie delft het onderspit. En dat is doodzonde. Maar de oplossing is super makkelijk: jullie eigen happy hour!

Wat dacht je van iedere dag een uurtje tijd voor elkaar? Maar dan ook echt tijd voor elkaar en niet zomaar met de kinderen erbij aan tafel of tussen het tv-kijken door. We hebben het hier echt over een uurtje samen voor jullie, waarin je naar elkaar luistert en leuke dingen doet. Je wilt niet dat je partner nog met één oog tv zit te kijken terwijl jij je hart bij hem uitstort.

Een uurtje samen

Het klinkt heel simpel, maar een uurtje per dag samen doorbrengen is lastiger dan je denkt. Toch is dat een uurtje wel erg belangrijk voor jullie als stel. Je brengt niet alleen quality time door samen, maar je blijft ook goed op de hoogte van elkaar. Als je iedere dag een uurtje inplant, weet je wat er bij de ander speelt. Hoe was je dag, wat heb je gedaan? Of aan het begin van de dag, wat ga je doen en wat zijn je verwachtingen? Hiermee versterk je niet alleen de band met elkaar, maar het is ook nog eens praktisch.

Geen afleiding

Praten is leuk en nodig, maar jullie kunnen vast nog wel spannendere dingen bedenken. Het is niet voor niets jullie eigen happy hour! Hierin mogen jullie doen wat jullie willen. Iedere dag een uurtje ergens heen zal misschien niet zo handig zijn, maar ontbijt bijvoorbeeld uitgebreid met elkaar. Of drink ’s avonds een wijntje op de bank, als de kinderen op bed liggen. Geef elkaar een massage. Het gaat erom dat jullie in dat uur echte aandacht hebben voor elkaar en niet afgeleid worden door andere dingen. 

Plan de campagne

Jullie happy hour zorgt ervoor dat jullie geen tijd krijgen om uit elkaar te groeien. Als je iets mist in jullie relatie heb je dat snel door, want jullie praten namelijk iedere dag een uurtje met elkaar! Met een uurtje per dag creëren jullie een band, waar niemand anders (hoe leuk ook) aan kan tippen!

Stapje meer

Dat ene uurtje dat jullie aan elkaar besteden is een boost voor jullie relatie. Neem dit uurtje ook altijd rond hetzelfde tijdstip en plan er omheen in je agenda. Andere activiteiten zijn leuk en aardig, maar je relatie is dubbel zo belangrijk. Daarnaast kun je in plaats van een happy hour ook in de zoveel tijd een weekendje weg en regelmatig avondjes samen uit. Hiermee zorg je ervoor dat je naast het zorgen voor je gezin ook geliefden blijft en niet alleen maar papa en mama ‘van’ bent. En wie wil er nou niet dolverliefd blijven op z’n partner?

Reageer op artikel:
Jullie ‘happy hour’!
Sluiten