Redactie
Redactie Mama 8 jun 2018

Kidsproof Bananenbrood: als ontbijt, tussendoortje of als heuse taart

Dit bananenbrood met walnoten en rozijnen is een van onze wekelijks terugkerende (favoriete) recepten! Lekker als tussendoortje of als ‘koekje’ bij de koffie. Je maakt het in de blender en het is echt zó klaar!

Lekker gezond snoepen? Met dit tussendoortje kun je rustig een plakje (of twee) meer nemen, en de kids ook! 

Wat heb je nodig?

  • 120 gram havervlokken (muslie of haver kan ook!)
  • 4 rijpe bananen
  • 4 eieren
  • handje walnoten
  • handje rozijnen
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 2 dopjes vanille extract

Tip! Dit recept kan eigenlijk niet mislukken! Gooi er in wat jou lekker lijkt! Soms strooi ik er nog wat pure hagelslag of stukjes vijg door.

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe alle ingrediënten behalve de walnoten en rozijnen in de blender en mix het mengsel tot het dik en romig is.
  • Leg een vel bakpapier in je cakeblik en giet het mengsel hierin. Strooi de walnoten en rozijnen, en eventueel eigen toevoegingen, in het mengsel en roer deze er voorzichtig even door zodat het goed verdeelt is.
  • Bak de cake af in ongeveer 25/30 minuten. Controleer met een prikker in het midden of de cake gaar is! Komt de prikker schoon uit je cake? Dan kun je hem uit de oven halen.
  • Laat even afkoelen in je cake blik voordat je hem eruit haalt.

Tip! Ik snij dit brood als het is afgekoeld in plakjes en vries deze in. Zo heb je elke dag een vers plakje cake op je werk of thuis!

Reageer op artikel:
Kidsproof Bananenbrood: als ontbijt, tussendoortje of als heuse taart
Sluiten