Redactie
Redactie Peuter 7 jun 2018

Kidsproof buiten spelen

Het is weer lente! En wat is er nu fijner voor je kids dan lekker buiten spelen! Wij vertellen hoe je je tuin kidsproof maakt.

1) Verwijder giftige planten

Vooral kleine kinderen stoppen alles in hun mond wat ze tegen komen onderweg. Laat je dan ook in het tuincentrum goed adviseren. Zo zijn azaleas, irissen, lelietjes-van-dalen, vingerhoedskruid, narcissen en oleander, planten die je uit de buurt van je kind moet houden. Maar logisch is natuurlijk ook dat je brandnetels, berenklauwen en andere enge prikkers uit de tuin haalt.

2) Geen scherpe randen?

In huis heb je vaak alles gecoverd op het gebied van gevaar voor scherpe randen, maar heb je je tuin al eens onder de loep genomen? Check alle potten en bakken in de tuin op scherpe randen, maar ook het gevaar voor omkiepen van de potten als je kind erin gaat hangen. Zijn er ook geen uitstekende stoeptegels? En berg je barbecue, fakkels en tuingereedschap na gebruik ook weer goed op.

3) Geen open water

Dit is een open deur, maar hoe ondiep een vijver ook kan zijn, kopje onder ben je zo. Maak daarom een goede afscherming voor je vijver of zwembad. Een rolluik over het zwembad is de meest veilige oplossing.

4) Goedgekeurde speeltoestellen

Super leuk een schommel of trampoline in de tuin, maar zorg ook hier voor veiligheid. Koop alleen producten die een betrouwbaar keurmerk hebben en zorg voor een zachte ondergrond.

Reageer op artikel:
Kidsproof buiten spelen
Sluiten