Waar kom ik vandaan? Deze moeder schreef een kinderboek over IVF

“Waar komen baby’s vandaan?” Het is een vraag die elk kind op een bepaald punt aan z’n ouders zal stellen. Hoe beantwoord je deze vraag? En hoe doe je dat als er een intensief medisch traject aan vooraf is gegaan, zoals bij IVF?

Amerikaanse moeder Tessa Kossow schreef er een kinderboek over, zodat ze haar zoon Ferris duidelijk uit kan leggen waar hij precies vandaan komt. Andere ouders met kindjes die via IVF zijn verwekt, kunnen het boek nu ook kopen.

Van zwangerschap naar kinderboek

Kossow, de auteur van het Amerikaanse kinderboek over IVF, weet maar al te goed hoe intensief en onzeker een IVF proces kan zijn. Nadat zij en haar partner een jaar vruchteloos hadden geprobeerd om zwanger te worden, besloten ze over te stappen op IVF. Na de hormoonbehandeling waren er twee bruikbare embryo’s verwekt. Na terugplaatsing van de eerste was Kossow zwanger, maar dit liep uiteindeljk uit in een miskraam. De tweede embryo was haar zoon Ferris, die in april 2018 werd geboren.

I’m Very Ferris is more than “just about infertility.” It’s understanding. It’s normalizing 1 in 8. It’s a story for all babies! #ivf #tesskossow #imveryferris #readthisbook #thisismystory #ivfmom #ivfjourney #ivfsupport #ivfbaby #ivfwarrior #ivfstrongertogether #infertility #infertilityawareness #infertilitywarrior #infertilitywarriors #picturebook #localauthor #chicagoauthor #1in8 #authorsofinstagram #allforbabies

48 Likes, 14 Comments – Tess Kossow (@tesskossow) on Instagram: “I’m Very Ferris is more than “just about infertility.” It’s understanding. It’s normalizing 1 in…”

Normalisatie van IVF

Nadat haar zoon Ferris werd geboren, begon Tessa na te denken over manieren om IVF meer te normaliseren. Het is een vruchtbaarheidsbehandeling die steeds vaker voorkomt, met goede resultaten. Toch kan het lastig zijn om het proces op de juiste manier uit te leggen aan kleine kinderen.

Om het boek zo aansprekend mogelijk te maken voor de kleintjes, is het boek, genaamd ‘I’m very Ferris’, geschreven met rijmwoorden. Het verhaal wordt daarnaast verteld door een kind zelf, in plaats van één van de ouders.

Ook een passend kinderboek kopen?

Is een (voor)leesboek over de manier waarop jouw kindje is verwekt, ook een geschikt cadeau voor jou om tijdens de feestdagen te geven? Kijk dan eens op de site van ‘Wereldwondertjes’. Zij hebben geschikte kinderboeken over verschillende manieren van bevruchting.

Lees ook: Boekentip: kinderboeken met een moderne levensles

Reageer op artikel:
Waar kom ik vandaan? Deze moeder schreef een kinderboek over IVF
Sluiten