Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Spelen 29 mei 2019

Waarom kinderen zo gek zijn op het bouwen van forten en tenten

Hoewel kinderen steeds met nieuw speelgoed spelen, blijven sommige spelletjes goed plakken. Zoals bijvoorbeeld het bouwen van een fort of het opzetten van een tent. De kans is groot dat jij dat ook hebt gedaan toen je klein was. Maar waarom zijn kids eigenlijk zo dol op forten en tenten?

Lees ook: 5 tekenen dat je kindje meer met leeftijdsgenootjes moet spelen

Ontsnapping

“Poets je tanden!” “Eet je bord leeg!” “Maak je huiswerk!” “Ruim de vaatwasser uit!” Komen deze citaten je bekend voor? Hoewel deze activiteiten simpelweg bij het dagelijks leven horen, hebben kinderen af en toe het gevoel dat hun ouders zeuren om dingen voor elkaar te krijgen. Ze kunnen zich opgejaagd voelen en willen soms eventjes ontsnappen aan ‘de druk’. Want net zoals volwassenen hebben kinderen soms een break nodig.

Als het ons eventjes teveel wordt grijpen we naar een glas – of fles – wijn, boeken we een spa dagje of trekken we ons terug met een goed boek. Kinderen doen dit op een speelse manier, door middel van een tent. Zodra ze hun tent binnenstappen komen ze eigenlijk in hun eigen fijne, veilige en kalmerende wereld terecht. Op deze manier raken zij helemaal zen.

Privacy

Ook de allerkleinsten hebben behoefte aan een veilige ruimte, die het bouwen van een fort of het opbouwen van een tent biedt. Een plekje die écht helemaal alleen voor jou is. Want privacy speelt natuurlijk ook een grote rol bij kinderen. Tot slot stimuleren tenten en forten fantasie en creativiteit. “Ik heb een paleis gebouwd en dit is de balzaal.” Het is geen wonder dat kinderen zo dol zijn op tenten!

Lees ook: Lekker buiten spelen: de 15 leukste speeltuinen in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Waarom kinderen zo gek zijn op het bouwen van forten en tenten
Sluiten