Redactie
Redactie Carrière 8 jun 2018

Kindvriendelijk werk

Je vindt je werk geweldig en je wilt je baan ook zeker niet opzeggen nu je mama wordt of bent. Maar 40 uur (soms wel meer) per week werken, is je nu echt even te veel. Hoe maak je jouw werk(tijden) kindvriendelijk? Bekijk ons stappenplan!

Voer – het liefst nog voordat je met zwangerschapsverlof gaat – een goed gesprek met je werkgever. Al heb je dan nog geen idee hoe het zal gaan reilen en zijlen als je kleine er eenmaal is, het is toch belangrijk om van te voren goed over het één en ander na te denken. En ook jouw baas heeft tijd nog om de zaken (jouw zaken) anders in te plannen.

Stap 1 – Wat werkt voor jou?

Bedenk welke invulling er voor – en je partner – het best zou werken. En staar je vooral niet blind op één optie, maar bedenk verschillende scenario’s. 
Stel, je wilt ongeveer 24 uur gaan werken. Wil je die uren dan verdelen over drie dagen? Of ben je liever vijf dagen op kantoor, maar dan tussen 9.00 en 15.00 uur? Is vier dagen, als je een dagje thuis kunt werken, ook een optie?

Stap 2 – Wat werkt voor jouw werkgever?

Als je precies weet hoe jij je werk het liefst zou willen invullen, kijk dan eens kritisch naar jouw functieomschrijving en bedenk welke beren jouw werkgever op de weg zou kunnen zien.
Als je bijvoorbeeld 4×9 uur wilt gaan werken, vraagt dit veel minder aanpassingen van je werkgever dan wanneer je in plaats van vijf, nog maar drie dagen op kantoor bent. Welke taken zou je dan willen ‘afstoten’? Zou een collega die van je over kunnen nemen, of moet er iemand worden aangenomen? Is er wellicht een collega met wie je jouw functie als duobaan zou kunnen uitvoeren? Of misschien ambieer je wel een heel andere functie in de toekomst?

Stap 3 – Informatie vergaren

Werken anno 2008 is – in theorie – super flexibel. Maar dat wil niet zeggen dat jouw baas begrijpt wat flexwerken of een duobaan in de praktijk inhoudt. Vergaar zo veel mogelijk informatie en werk uit hoe dat in jouw geval toe te passen is. Laat je werkgever zien dat je mee denkt. En wees realistisch. Als je zelf denkt dat jouw plannen geen kans van slagen hebben, gelooft je werkgever dat zeker niet.
Praat ook eens met collega’s. Hoe ervaren andere mama’s het werken binnen jouw organisatie? Hoe gaan zij om met de combinatie werk, zorg en zelf? Misschien heeft iemand al eens eerder met dit bijltje gehakt? Hoe stelde jouw baas zich toen op? Sla – als je bij een grote organisatie werkt – er ook zeker de CAO er eens op na.

Stap 4 – Zelfvertrouwen

Je bent goed in je werk. Je bent eigenlijk gewoon onmisbaar! Straal dat ook uit. Het bedrijf waar je werkt heeft geïnvesteerd in jouw kennis en kunde. Het zou toch zonde zijn om die – omdat je toevallig moeder wordt/bent – onbenut te laten? Bovendien blijkt uit onderzoek dat flexibele bedrijven ‘beloond’ worden met gemotiveerde, loyalere en productievere werknemers.

Stap 5 – Gelukt!

Gefeliciteerd, je hebt jouw werkgever overtuigd! Maar je bent er nog niet helemaal. Zorg dat je de afspraken zo snel mogelijk zwart op wit krijgt. En vergeet niet; dat je nu parttime werkt betekent niet dat je nu minder mag verdienen of minder recht hebt op professionele groeimogelijkheden. In de praktijk zul je daar als parttimer echter vaak wel meer voor moeten knokken. Nu begint het echte werk pas!

Reageer op artikel:
Kindvriendelijk werk
Sluiten