kleuter-spelen

Redactie 7 jun 2018 Algemeen

Je kind gezond laten eten, kan een behoorlijke uitdaging zijn. Uit nieuw onderzoek blijkt dat er een grappig trucje is waardoor je kind gezond eten toch lekker gaat vinden. 

Dit blijkt uit een recent onderzoek dat gepresenteerd werd op het 2018 Europees Congres over Obesitas in Oostenrijk. 

Om dit te testen werden 38 kinderen tussen de 6 en 10 jaar oud gevraagd om volkorenbrood te beoordelen op z’n vorm, symmetrie en kleur. De kinderen kregen normale sneetjes brood en sneetjes in de vorm van een ster voorgeschoteld. Hierbij moesten ze een cijfer geven op een schaal van een tot vijf.  Wat blijkt? De kinderen hadden een voorkeur voor het brood dat in de vorm van een ster gesneden was, in plaats van de gewone vierkante broodvorm. 

De onderzoekers melden in hun rapport: ‘We concluderen dat op basis van deze resultaten, kinderen het leuk vinden als het brood er aantrekkelijk uitziet. In dit geval is dat de vorm van een ster. Door gezond voedsel te presenteren op een manier die aantrekkelijker is voor kinderen, kan het ze helpen om gezonder te eten.’ 

Dus zoals wel vaker geldt in het leven: het oog wil ook wat. Wie weet helpt het als je iets creatiever bent met de aankleding van het eten. Snijd de boterham en groenten en fruit in grappige vormpjes. Of gebruik hier een koekjesvorm voor om het voor jezelf makkelijker te maken. Baat het niet dan schaadt het niet. 

Bron: Romper

Reageer op artikel:
kleuter-spelen
Sluiten