Het eerste logeerpartijtje!

Het eerste logeerpartijtje!

Je dochter van 4,5 jaar komt uit school en zegt met een grote glimlach: ‘’Mama, ik ga bij Karlijn logeren!’’. Is ze daar niet een beetje te klein voor?, denk je bij jezelf. Maar ze blijft aandringen, dus spreken jullie een logeerpartij af. Help.. en nu?

Voor het eerst logeren

Voor het eerst een nacht bij een vriendinnetje slapen. Waarschijnlijk net zo spannend voor je dochter als voor jou! Niet ieder kind realiseert zich dat het dan wel om een hele nacht van huis gaat. Soms zegt een kind stoer dat hij wil logeren, maar als het ’s avonds donker en bedtijd wordt, is het toch anders. Samen met je kind het logeerpartij goed voorbereiden is dan ook het beste wat je kan doen.

Zo bereid je het voor

Je kunt samen met je kind een leuk prentenboek lezen over logeren, bijvoorbeeld 'Big gaat logeren'. Een grappig verhaal over Big die bij zijn vriendje Schaap gaat logeren, wat heel leuk is, maar ook best een beetje spannend! Pak vervolgens samen met je kind haar tas in. Vraag haar eerst wat ze allemaal nodig denkt te hebben en laat haar zelf kiezen wat ze mee wil nemen. Als ze dit nog moeilijk vindt kan je vragen stellen zoals: wat is je favoriete knuffel? In welke pyjama wil je het liefst slapen? Wat trek je aan als je wakker wordt?

Heimwee

Denk je dat ze misschien last van heimwee gaat krijgen? Dan kan je in haar logeertas een boekje stoppen met foto’s van papa, mama, haar broer, de hond, etc. Zo heeft ze toch iets van thuis bij zich! Je kan samen met je kind iets lekkers kopen of bakken wat ze met haar vriendinnetje kan opeten. Zo maak je van het logeerpartijtje echt een feestje!

Geschreven door: Emmeliek Boost - Pedagoog

Emmeliek Boost heeft ruim 25 jaar ervaring als pedagoog en GZ-psycholoog. En is moeder van vier kinderen.

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×

Welkom Vlaamse mama's!

Mamaenzo.nl heeft vanaf nu ook een Vlaams zusje.

Neem een kijkje op mamaenzo.be

Nee, bedankt. Ik blijf op mamaenzo.nl