10x zo wordt Koningsdag thuis met kids tóch een feestje

Koningsdag verloopt dit jaar anders dan normaal. Door het Coronavirus is Koningsdag 2020 omgedoopt tot Woningsdag. Dat betekent geen vrijmarkt, geen leuke festivals en niet met zijn allen naar buiten. Hoe maak je er dan toch een feestje van samen met je kids?

Hetzelfde zal het niet worden, maar juist in deze tijd kunnen we wel een opkikkertje gebruiken. Daarom een paar tips om van deze Woningsdag toch een succes te maken samen.

Koningsdag met kinderen

Koningsdag is voor veel kids ieder jaar een feestje, met deze activiteiten kun je er dit jaar ook je eigen feestje van maken!

1. Verkleed je in het oranje

Ga allemaal van top tot teen in het oranje, of in het rood-wit-blauw, gehuld. Jezelf verkleden brengt je automatisch in een feeststemming!

2. Eet een Oranje tompouce

Oranje tompoucen zijn onlosmakelijk verbonden met Koningsdag toch? Dus zorg dat je ze in huis hebt om samen bij de thee of koffie een tompouce te kunnen eten. Of doe mee aan de #oranjetompoucechallenge

3. Zing het Wilhelmus

Om 09:45 worden door heel Nederland de klokken geluid, daarna zal een Nationale Aubade volgen. Nederlanders worden gevraagd om om 10:00 samen het Wilhelmus te zingen, in de tuin, deuropening of op het balkon.

4. Breng een toost uit

Om 16:00 is er dan de Nationale toost. Dus schenk de Oranje bitter, of Oranje limonade maar in. En hef het glas op onze Koning. Het volledige programma van de Oranjebond vind je hier.

5. Doe Oud-Hollandsche spelletjes

Blikgooien, spijkerpoepen, zaklopen of sjoelen. Niets brengt je zo in de Koningsdagsfeer als een Oud-Hollands spelletje.

6. Maak een grabbelton

Grabbelen, welk kind houdt er niet van? Maak een grabbelton voor je kinderen met daarin kleine cadeautjes of verpakt snoepgoed. Laat ze bijvoorbeeld elke twee uur een keertje grabbelen. Succes gegarandeerd!

7. Versier het huis en de tuin

De vlag kan natuurlijk uit, maar misschien is het dit jaar extra leuk om de rest van het huis ook te versieren. Vlaggetjes, slingers, hang het maar op. Zo voelt het meteen als een feestje.

8. Knutsel een kroon

Knutselactiviteit? Maak een leuke kroon. Knip er eentje van vilt, karton of papier en versier hem op je allermooist.

9. Schminken

Een kat, een prinses of een dino. Schminken hoort toch een beetje bij de vrijmarkt, dus ook bij Koningsdag.

10. Eet een feestelijk diner

Sluit de dag samen af met een feestelijk diner. Misschien is er een lokaal restaurant dat een leuke actie heeft voor Koningsdag. Want de horeca kan je steun nu wel gebruiken.

Lees ook:

Reageer op artikel:
10x zo wordt Koningsdag thuis met kids tóch een feestje
Sluiten