Marleen Staal
Marleen Staal Shoppen 4 apr 2019

Weer een speen als kraamcadeau? Deze niet materialistische cadeaus heeft elke nieuwe moeder écht nodig

Je hebt rompertje nummer honderd nog niet uitgepakt of de volgende krijg je alweer in je handen geduwd. De meeste kraamcadeaus kunnen heel nuttig zijn – of gewoon heel mooi – maar als nieuwbakken moeder heb je zelf ook het één en ander nodig. Schrijven we mee?

Met de komst van babyshowers, word je als moeder al overladen met cadeaus nog voor de kleine er überhaupt is. Dat is natuurlijk hartstikke attent, maar hoeveel knuffels en sokjes heeft een baby nou echt nodig?

Een kraamcadeau dat niet een ‘ding’ is, maar iets dat jij of de moeder in wording kan doen is minstens net zo leuk om te geven als om te krijgen. Als je als moeder liever minder spullen in huis hebt of je wilt een originele verassing regelen voor je vriendin of zus, richt je dan eens op cadeaus die praktisch of op een andere manier heel welkom zijn. Heb je op de lange termijn er nog langer plezier van ook.

Schoonmaakservice

Je kunt jezelf als tijdelijke schoonmaakhulp aanbieden voor de moeder, maar als je geen groene zeep vingers hebt, kun je ook een schoonmaakservice inschakelen. Schoonmaken is namelijk wel het laatste waar je aan denkt als je moet bijkomen van een bevalling. En het allerliefste wil je elke minuut tijdens je kraamtijd genieten van je baby. Dus, wat is een geschikter cadeau dan een schoonmaakhulp die elke week even de grootste klusjes oppakt?

Babymassage

Veel huid-op-huidcontact met de baby is heel erg goed, zeker vlak na de geboorte. Daarom kan het extra mooi zijn om als moeder te weten hoe je jouw baby optimaal laat genieten van bijvoorbeeld een badje of wanneer je die mollige beentjes insmeert met fijne lotion.

Een babymassage is iets dat de laatste jaren veel in opkomst is. Tijdens deze workshop leer je met handige bewegingen jouw baby te ontspannen. Dat kan handig zijn op momenten wanneer je kleintje onrustig is of weer een sprongetje ervaart. Geef of vraag een babymassage cadeau! Het is een eenmalige ervaring waar je nog weken, nee, zelfs maanden wat aan hebt.

New born fotoshoot

Hoewel je telefoon waarschijnlijk uitpuilt van de duizenden foto’s die je elke minuut maakt van je baby, is een échte fotoshoot natuurlijk een hele mooie herinnering. En tastbaar ook, want zo’n prachtige fotoreeks vrolijk de babykamer gelijk op als je ze inlijst in mooie frames op de muur. Een leuke dag met jouw kleintje vastgelegd door een paar deskundige ogen die geen enkel moment missen.

Kookservice

Hetzelfde wat geldt voor schoonmaken, gaat ook op voor koken. Daar heb je na een dag vol luiers verschonen, voeden en babyspuug uit kleding wassen geen tijd voor. Of in ieder geval niet echt zin in. Als je niet graag in de weer bent met een bezem, bied dan aan om voor je zwangere of net bevallen vriendin of zus te koken.

Spreek een vaste dag af waarop je een maaltje langs komt brengen of regel met elkaar dat je even een klein uurtje in huis komt koken, de afwas doet en daarna weer weggaat zodat het gezin in alle rust gezamenlijk kan eten. De key hierbij is wel dat je echt alleen komt om te koken, niet om gezellig bij te praten, om de nieuwe ouders ook zoveel mogelijk rust en ruimte te geven. Voor een praatje kom je gewoon een keertje op bezoek.

Robot stofzuiger

Oké, toch wel iets van een materialistisch cadeautje in de lijst, maar dan wel eentje waar je elke dag plezier van hebt. Een robot stofzuiger is niet alleen een fantastisch hebbeding, je hebt er ook echt wat aan. Tijd voor stofzuigen heb je immers niet altijd en met een baby in huis krijg je ineens dubbel zoveel troep. Je stelt de robot stofzuiger in op jouw wensen en hij doet de rest voor je. Je hebt er geen omkijken naar, behalve hem zo nu en dan legen. Robot stofzuigers kunnen wat aan de prijzige kant zijn, maar als je met een groep vrienden of kennissen wat geld inlegt, moet het geen probleem zijn.

Manicure of pedicure

Mooie nagels lijken een overbodige luxe, maar als moeder slijt je de eerste weken zoveel tijd in huis met de baby, dat een verwenmomentje voor jezelf enorm welkom is. Plus je houdt een leuk extraatje over aan een manicure en pedicure: mooie nagels. Met een fijne gellak kun je er al gauw twee weken van genieten en je hoeft er dus daarna ook niet meer aan te denken.

Als je dit cadeau wil geven kun je voorstellen om samen te gaan en er een middagje samen van te maken, maar je kunt ook gelijk voorstellen dat jij even op de baby past terwijl zij een paar uurtjes weg gaat.

Maaltijdbox service

Lang leve het jaar 2019 waarin boodschappenservices en maaltijdboxes orde aan de dag zijn. Een handigheidje dat een enorme uitkomst is voor moeders die wel graag koken, maar geen puf hebben voor de boodschappen. Je kunt aanbieden voor de eerste maand of twee maanden deze box te betalen. Of je regelt met een groep vrienden dat iedereen elke maand een box betaalt. Zo kun je de kosten mooi samen delen.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Weer een speen als kraamcadeau? Deze niet materialistische cadeaus heeft elke nieuwe moeder écht nodig
Sluiten