Rachelle Weiler
Rachelle Weiler Baby 9 mrt 2019

Voilá! 8 kraamcadeaus waar je moeders écht een plezier mee doet

Gefeliciteerd! Een vriendin of familielid of die ene collega is zojuist bevallen van een wolk van een baby. Nieuwsgierigheid alom, dus een kraambezoek staat ergens in de komende weken op de planning. Maar wat zijn nou originele kraamcadeaus? Waar hebben kersverse ouders écht iets aan en is ook nog een beetje origineel? Wij geven tips:

1. Eten!

Hoe leuk het soms ook is om een echt cadeautje uit te pakken, nothing beats een zelfgemaakte, gezonde maaltijd. De eerste weken met een baby kunnen behoorlijk chaotisch zijn, waardoor het koken van een gezond eten er bij in kan schieten. Tijdsgebrek drijft de ouders dan snel naar het bestellen van eten, terwijl vooral de moeder juist na haar zwangerschap behoefte heeft aan gezonde en verse maaltijden.
Kook daarom altijd iets met veel groente en iets vullends. Breng het eten idealiter in een ovenschaal die je niet meteen weer terug hoeft. Dat scheelt weer stress.

Soms zijn de eerste weken na geboorte van de baby zo druk, dat de ouders juist omkomen van aandacht van hun omgeving. Sommige moeders geven aan dat een beetje extra aandacht in de vorm van bereide maaltijden juist fijn is na de eerste maand. Het bezoek neemt al wat af, maar de drukte in huis vaak nog niet!

Na de eerste maand is de kraamhulp ook vertrokken en de vader vaak weer aan het werk. Verras je vriendin overdag met een meegebrachte lunch. Zo eet zij even gezond en geniet ze van jouw gezelschap, terwijl jij even de baby kan knuffelen

2. Massagebon

Een zwangerschap en een bevalling zijn een enorme aanslag op het lichaam en de geest van een moeder. Veel rust zal ze echter de eerste tijd na de geboorte niet krijgen. Biedt haar een massage in de buurt aan, om even helemaal te kunnen ontspannen. Geef haar dit cadeautje voor 1 of 2 maanden na de geboorte van haar baby. Voor die tijd zal ze het misschien nog moeilijk vinden om de kleine even alleen te laten. Heb je wat meer tijd? Bied dan aan om dat uurtje op de baby te passen.

3. Geef haar je tijd

Verder denkend in deze lijn, is het doneren van jouw tijd misschien wel een van de mooiste kraamcadeaus die je kan geven. Laat haar een paar dagen van tevoren weten dat je op een bepaalde dag een paar uur van je tijd wilt schenken. Jij past op de baby, zij kan die uurtjes slapen, douchen, even rustig eten of die ene boodschap doen.

4. Een schoonmaker

Sommige moeders hebben er al eentje, maar een schoon huis is heel erg belangrijk, zeker na de komst van de baby. Toch kan dit klusje er juist behoorlijk bij inschieten in de eerste weken of maanden. Overleg dit met je vriendin en regel een schoonmaker die een paar uur kan komen helpen. Als je er zelf geen kent, kan je via Helpling een betrouwbare schoonmaker inhuren voor het gewenste aantal uur. Dit is overigens ook een perfect cadeau vlak voor de uitgerekende datum. De aanstaande moeder kan dan behoorlijke nesteldrang hebben, maar is misschien fysiek niet meer in staat het hele huis onder handen te nemen. Jij hebt de perfecte oplossing!

5. Baby-fotograaf

De ene moeder vind het verschrikkelijk, de ander vind het geweldig; het maken van babyfoto’s nadat de kleine is geboren. Voel dit aan bij je vriendin. Als haar dit wat lijkt, is het een fantastisch cadeau om te geven. Bereid haar voor op de komst van de fotograaf en help eventueel tijdens de shoot. Soms vinden moeders dit soort shoots van tevoren overdreven, maar dit verandert soms als de baby er eenmaal is. Een prachtig blijvend cadeau!

6. Een geurkaars

Neem je toch liever echt traditionele kraamcadeaus mee die uitgepakt kunnen worden? Denk dan eens aan een geurkaars! Hoewel moeders de geur van hun baby heerlijk vinden, kan een mix van vieze luiers en borstvoeding wel behoorlijk blijven hangen in huis. Een lekkere, ontspannende geurkaars kan de oplossing bieden. Let wel op de samenstelling. Sommige moeders houden hun huis (met of zonder baby) graag parfumvrij.

7. Natuurlijke handgel

Sommige ouders zijn er vrij los in, anderen voeren direct na de geboorte van hun baby strakke regels rondom hygiene in. Iedereen wast vanaf nu zijn handen! Geef daarom een heerlijke, natuurlijke handgel of handzeep cadeau. Er zijn hele fijne producten te koop die qua geur en samenstelling net wat luxer zijn dan de supermarkt-varianten. Geloof ons: jouw cadeau zal het meest gebruikte item in huis worden!

8. Restaurantbon

Het ideale cadeau als de baby ietsje ouder is. Doe de ouders een restaurantbon cadeau, om hen eraan te herinneren dat ze ook een leven samen hadden, voordat de baby er was. Een bon geeft ze de ruimte om de avond zelf te plannen, wanneer ze daar klaar voor zijn. Extra vriendinnenpunten krijg je door ook een avondje oppassen aan te bieden.

Lees hier ook de do’s & don’t rondom babyshower cadeau’s!
Is je beste vriendin net bevallen? Lees hier hoe je haar het beste kan helpen.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voilá! 8 kraamcadeaus waar je moeders écht een plezier mee doet
Sluiten