Redactie
Redactie Kleuter nieuws 11 jun 2018

Kritiek op jongen in tutu

Jongens spelen met auto's en meisjes met poppen. Tenminste dat is wat je vaak hoort. Maar als je zoon nou graag een tutu wilt dragen, hoe wordt daar op gereageerd?

De zoon van de Amerikaanse Jen Anderson wilde graag een tutu aan. Omdat Jen daar zelf helemaal geen problemen mee heeft, stemde ze dan ook meteen toe. Maar de berg van kritiek die ze toen over zich heen kreeg had ze nooit verwacht. Als reactie op alle ophef publiceerde Jen een post op Facebook.

Kindermishandeling

“Mijn zoon van 3,5 speelt graag met vrachtauto’s,” vertelt Jen in haar post. “Hij houdt van puzzelen, eet graag pruimen én hij draagt graag een tutu met glitters. Waarom?  Door de tutu voelt hijzich  knap en dapper.. En wat mij betreft zijn er geen regels  over wat jongens en meisjes mogen aantrekken. Mijn zoontje draagt zijn tutu naar allerlei gelegenheden: in de trein, in de zandbak, naar de kerk en naar de supermarkt. Voor ons is dat nooit een probleem geweest. Sommige mensen stelden vragen en wij gaven daar antwoord op. Het was allemaal goed, tot gisteren.

In het park werden mijn zoon en ik aangesproken door iemand die wilde weten waarom mijn zoon een tutu droeg. We kenden die persoon niet, maar blijkbaar had hij ons al een tijdje in het vizier. “Ik vraag me af,” zei hij. “Waarom je jouw zoon dit aandoet?” Het enige wat hij wilde duidelijk maken is dat wat ik mijn zoon ‘aandeed’ niet goed was. “Ze zou je dit niet aan mogen doen”, zei de man tegen mijn zoon. “Je bent een jongen. Ze is een slechte moeder. Dit is kindermishandeling.”

Terwijl ik hem vroeg het niet te doen, maakte de man foto's van ons. Hij dreigde en zei “Nu zal iedereen het weten”,  “Nu zal iedereen het zien.” Ik belde direct de politie. Ze kwamen en rapporteerden het voorval én gaven mijn zoon een compliment over zijn rok.

Mijn zoon voelt zich nog niet altijd veilig. Hij is bang dat de man terugkomt en opnieuw over zijn tutu zal beginnen. Hij vraagt zich af of het een slechte man is die nog meer foto’s van hem gaat maken. Ik kan dat helaas niet beloven, maar wat ik wel kan wel wat zeggen: ik laat mij niet intimideren. Ik laat mensen hem niet vertellen wat hij wel en niet kan dragen.

De wereld houdt misschien niet van mijn zoon om zijn tutu, maar ik doe dat wel. Ik schreeuw mijn liefde van de daken. Ik zal mijn zoon verdedigen, ik zal hem laten zien dat hij een geweldig persoon is en dat ik steun hem in zijn keuzes. De wereld zal ons niet veranderen, wij veranderen de wereld!”

Like

De Facebookpostt van Jen is al meer dan 64,000 keer geliked en moeder en zoon krijgen support van alle kanten van de wereld!

Bron: Huffington Post/Facebook Jen Anderson Shattuck

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kritiek op jongen in tutu
Sluiten