Last van een laag libido? Probeer dan eens dit supplement!

Iedereen heeft wel eens een periode minder zin in seks. Dat is volstrekt normaal. Maar een aanhoudend laag libido kunnen vrouwen (en ook mannen!) soms als vervelend ervaren. Tribulus Terrestis zou kunnen helpen!

De tribulus is afkomstig uit het Middellandse Zeegebied en wordt al eeuwenlang gebruikt als afrodisiac. De seksuele en energieverhogende werking is zelfs in meerdere wetenschappelijke onderzoeken bewezen!

Tribulus Terrestis voor de vrouw

Al eeuwenlang wordt Tribulus in de Ayurvedische en Chinese geneeskunst gebruikt voor het verhogen van de veerkracht en het libido. Dagelijkse inname van het supplement zou bij de vrouw de hypofyse stimuleren, waardoor er meer oestrogenen aangemaakt worden. Dit zou zorgen voor een betere hormonale balans, waar vooral vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen en vrouwen in de overgang baat bij hebben. Maar ook vrouwen met een laag libido zijn zeer gebaat bij deze hormoonboost, die veroorzaakt wordt door een verbeterde bloedtoevoer.

Tribulus Terrestis voor de man

Bewezen is dat bij inname van het natuurlijke supplement het aantal spermacellen en de beweeglijkheid ervan toeneemt. Het ondersteunt ook de bloedtoevoer, waardoor mannen makkelijker een erectie krijgen. Ook zou de Tribulus zorgen voor een toename aan testosteron. Hierdoor is de vraag naar Tribulus ook enorm toegenomen onder sporters. Zij geloven dat dagelijkse inname de spiergroei ondersteunt. Dit is echter nooit wetenschappelijk bewezen. Meerdere recente onderzoeken wijzen zelfs uit dat het effect op de spiermassa nihil is.

Andere effecten

Tribulus Terrestis heeft los van het effect op de hormoonhuishouding en het libido, ook nog andere voordelen:

  • Door de toegenomen bloedcirculatie heeft het supplement een gunstig effect op hartaandoeningen.
  • Het wordt gebruikt om de vorming van nierstenen tegen te gaan.
  • Het heeft een gunstig effect op een hoge bloeddruk een brengt de darmen tot rust.
  • Tribulus is een algeheel versterkend middel. Dus het heeft ook een positief effect op chronische vermoeidheid.

Tribulus Terrestis is verkrijgbaar in verschillende natuurwinkels.

Benieuwd naar supplementen die jou kunnen helpen met het reguleren van je menstruatiecyclus en het bevorderen van je vruchtbaarheid? Check dan eens onze artikelen over Teunisbloemolie, Maca, Tarwekiemolie en Vitex Agnus Castus.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Last van een laag libido? Probeer dan eens dit supplement!
Sluiten