Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Zwanger 24 feb 2021

De laatste loodjes van je zwangerschap? Zo kom je de dagen door

Het grote wachten is begonnen, binnen niet afzienbare tijd hou je hopelijk je baby in je armen. Maar voor het zover is moet je nog de zogenaamde ‘laatste loodjes’ door. En die zijn soms vre-se-lijk. Omdat wij dat als geen ander weten geven we je graag een paar tips om deze dagen door te komen.

Je zit thuis, tonnetje rond, en echt actief ben je niet meer. Bovendien wil je liever dicht bij huis blijven, mocht de bevalling op gang komen. Als je in die situatie zit kunnen de dagen soms heel lang duren. Op deze manier maak je er toch het beste van.

De laatste loodjes

We zouden zeggen, neem het er van, nu het nog kan.

1. Slapen

Straks breken de slapeloze nachten aan dus kun je nu maar beter zorgen dat je goed uitgerust bent. Duik er ‘s middags gewoon nog even lekker in. Een middagdutje is namelijk juist heel goed als je zwanger bent.

2. Thuis spa

Uren in bad zitten, een gezichtsmasker nemen of je nagels lakken. Straks heb je er echt geen tijd meer voor. Dus plan voor jezelf nog even een lekker thuis spa dagje. Bonus: je ziet er ook nog eens hartstikke goed uit op de bevallingsfoto’s.

3. Series bingen

Wat voor reden heb je nog meer nodig om gewoon uren lang Netflix series te bingen. Tien seizoenen Friends? Kom maar door. Nestel jezelf op de bank met een dekentje en voldoende eten en drinken en jij hoeft de komende uren niet meer van je plek te komen.

4. Bezoek uitnodigen

Komen de muren op je af en ben je klaar met alleen zijn? Vraag je vriendin, moeder of desnoods je bejaarde buurvrouw om even op de koffie te komen. Met een bezoekje heb je weer even wat afleiding en is de middag ook zo weer om.

5. Wandelen

Misschien heb je totaal geen zin, maar even een ommetje lopen kan heel verfrissend zijn als je de hele dag binnen zit. Je hoeft heus geen kilometers te lopen, een blokje om is vaak al genoeg om er weer helemaal tegenaan te kunnen.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De laatste loodjes van je zwangerschap? Zo kom je de dagen door
Sluiten