Redactie
Redactie Baby 12 jul 2018

Ontwikkeling baby 3 maanden

Na drie maanden is het geven van (borst)voeding aan je baby, waarschijnlijk routine geworden. Toch kan het nog gebeuren dat je baby niet wil eten en als moeder maakt dat je natuurlijk bezorgd. Zie je het niet meer zitten? Dan kun je altijd hulp inschakelen.

Je baby & ontwikkeling

Rond deze tijd zijn hopelijk de ergste darmkrampjes van je baby voorbij. Ook wordt je baby steeds bewuster in zijn gedrag. Hij zal niet langer ongecontroleerde bewegingen maken, maar krijgt door dat hij zijn gedrag kan sturen. Het gezichtsvermogen van je kind is rond deze tijd goed ontwikkeld. Hij kan nu ongeveer 2,5 meter ver kijken en herkent kleuren steeds beter.

Voor jezelf zorgen

Als nieuwe moeder heb je nogal eens de neiging om jezelf te vergeten. Let daarom op dat je voor jezelf blijft zorgen. Begin de dag met een goed ontbijt en houd je aan drie hoofdmaaltijden per dag. Probeer tussendoor fruit te eten in plaats van snoep of chocolade.

Zwangerschapskilo’s

Door goed op je voeding te letten begin je ook op een rustige manier met het kwijtraken van je zwangerschapskilo’s. Pas op met strenge diëten, zeker als je borstvoeding geeft. Geef je lichaam tijd om weer de oude te worden. Je hebt er negen maanden over gedaan om je baby op de wereld te zetten, dus verwacht niet dat je binnen no-time weer in vorm zal zijn.

Wist je dat…

Je op je taal en toon moet letten bij je baby? Zijn gehoor wordt steeds beter en hij zal ook emoties gaan oppikken als spanning of boosheid.

Reageer op artikel:
Ontwikkeling baby 3 maanden
Sluiten