Redactie
Redactie Mama 11 jun 2018

Lekker bakken met de kids: overheerlijke appel-bosbessencake

Zondag bakdag! Succes gegarandeerd met deze overheerlijke appel-bosbessencake! Leuk en lekker als er (onverwacht) visite voor de deur staat of je als je een echte smaakmaker wilt bakken met de kids.

Mama Manon deelt weer een toprecept.

Wat heb je nodig?

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 165 gram fijne kristalsuiker
  • 125 gram boter, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel vanille extract
  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 1 appel
  • 120 gram bosbessen (vers of diepvries)
  • 2 eetlepels rietsuiker

Tip: Houd je van iets minder zoet, pas dan de hoeveelheid kristalsuiker aan. Met 100 gram heb je ook een heerlijke niet al te zoete smaak.

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Klop meel, suiker, boter, vanille, eieren en melk met een mixer in een kom. Doe dit tot het een samenhangend smeuïg geheel is (maar niet te lang!)
  • Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randen in.
  • Stort je beslag in de bakvorm en bekleed je cake met de bosbessen en de
  • appel in plakjes gesneden.
  • Strooi de rietsuiker erover en zet in de oven.
  • Bak de cake af in ongeveer 40-45 minuten of tot hij gaar is.

Tip:Super lekker met vanille ijs erbij!

Reageer op artikel:
Lekker bakken met de kids: overheerlijke appel-bosbessencake
Sluiten