Marleen Staal
Marleen Staal Kleuter 1 mei 2019

Lekker buiten spelen: de 15 leukste speeltuinen in Nederland

Buiten spelen is hartstikke gezond en met een beetje geluk kunnen je je kinderen lekker los laten in de speeltuin in de buurt. Zit er niet eentje dichtbij? Niet getreurd! Nederland kent namelijk een scala aan speeltuinen en speelparken.

Dus dat betekent meer dan genoeg keus. Zo krijg je die vakantie of weekend wel vol met leuke uitstapjes.

De 15 leukste speeltuinen

Rembrandtpark in Amsterdam

Een plek om te picknicken, een kinderboerderij, een speeltuintje voor jonge kids en een avontuurlijke bouwspeelplaats voor de oudere wildebrassen. Het Rembrandtpark in Amsterdam heeft het allemaal. Er is hier genoeg te doen voor uren speelplezier.

Waar

Postjesweg, 1058 EP Amsterdam

Griftsteede

Als je een dagje Utrecht in plant, vergeet dan niet naar de Griftsteede te lopen. Dit park ligt op tien minuten lopen van het centrum. Je kinderen kunnen hier genieten van een speeltuin, kabelbaan, zweefmolen en er is zelfs een kinderboederij. Je kunt zelfs een boerderij speurtocht doen en tegen het einde van de dag kun je lekker eten in de vele restaurantjes rondom het park.

Waar

Van Swindenstraat 129, 3514 XR Utrecht

Fort Willem

Als je in het zuiden van het land bent, dan is een bezoekje aan Fort Willem in Maastricht echt de moeite waard. Hier kan je kind lekker rondrennen, klimmen en klauteren. Voor de allerkleinsten is er zelfs een aparte peutertuin en als je wilt kun je er ook picknicken. En als het erg warm is, kunnen de kids lekker afkoelen in het zwembad.

Waar

Kastanjelaan 50, 6217 SB Maastricht

Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is meer dan een dierentuin. Er is namelijk ook een enorme speeltoren waar je kinderen zichzelf uren kunnen vermaken. En als je kind niet uitgekeken raakt, is er zelfs de mogelijkheid om een nachtje te blijven slapen. Geschikt voor kinderen van 9 tot 11 jaar.

Waar

Blijdorplaan 8, 3041 JG Rotterdam

Plaswijckpark

In Rotterdam vind je het Plaswijckpark en deze plek is een verzameling van meerdere speeltuinen (binnen en buiten) en een dierentuin. Zo heb je de Havenspeeltuin en de Apenspeeltuin waar je aan de touwen kan slingeren. Ook kun je in de verkeerstuin als een echte automobilist rondrijden. Uitgespeeld? Dan kom je lekker bij tijdens een picknick in Wandelwijck.

Waar

Ringdijk 20, 3053 KS Rotterdam

Groningse Stadspark

Een populaire plek om even te ontspannen is het Stadspark in Groningen. Drie jaar geleden is deze speeltuin helemaal vernieuwd en er is ruimte voor iedereen, welke leeftijd je ook hebt. Ook voor kinderen met een fysieke beperking zijn er veel activiteiten te doen. Ga barbecuen, bezoek het hertenkamp en ga voor een ritje op een pony.

Waar

Groningse Stadspark

Binnenspeeltuin KidzCity

Als het weer even tegenzit, is KidzCity in Utrecht de perfecte plek om je kind los te laten. Het is één van de grootste binnenspeeltuinen van de Randstad. Er is een balloonride, familieglijbaan, klimdoolhof, safaritrein en nog veel meer. Ben jij het spelen zat? In het restaurant kun je je terugtrekken en kun je vanaf een afstandje je kids in de gaten houden. Fijne bonus: je kan gratis parkeren.

Waar

Vlampijpstraat 79, 3534 AR Utrecht

Speeltuin Brakkefort

In Nijmegen vind je een mooie speeltuin: Brakkefort. Kinderen kunnen zich uitleven op het kleurige speelkasteel, dammen bouwen bij de waterspeelplaats, het piratenschip veroveren, racen op de scooterbaan en door spannende tunnels kruipen. Verder zijn er twee grote trampolines, een familieschommel én een zwembad. Begint het helaas te regenen? Dan worden er in het restaurantje kleurplaten tevoorschijn getoverd en bij een lange bui een kinderfilm.

Waar

Kanunnik Mijllinckstraat 72, 6525 WX Nijmegen

Speelpark Oud Valkeveen

Van zwanenbootjes tot een mini-achtbaan en een doolhof. In Speelpark Oud Valkeveen kun je van alles doen. Er is een zanddorp en een Piraten-eiland en als het regent kun je terecht in de grote indoor speelhal. Ideaal. Daar vind je een wonderwaterwereld en een tekenfilm bioscoop.

Waar

Oud Huizerweg 2, 1411 GZ Naarden

Aardbeienland

Wat is er zoeter dan een speelpark dat compleet is ingericht op, jawel, de aardbei. In Aardbeienland in Horst waan je je in een sprookje. Kinderen doen tijdens de route een magische speurtocht langs kabouterhuisjes, maar ook voor ouders of opa’s en oma’s is er een leuke route. In de zomermaanden van mei tot en met september mag je hier zelfs je eigen aardbeien plukken. Sinds kort is er zelfs een nieuwe attractie, de Aardbeiendroom. Wat dat is, daar moet je zelf maar achter komen. Het park is al geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.

Waar

Kreuzelweg 3, 5961 NM Horst

Sprookjeswonderland

Naast het magische sprookjesbos is er ook een geweldige speeltuin. Schommelen in een zwaan, rondjes draaien op een ezel of zweven in een eekhoorn; hier krijgt je kind zelf de hoofdrol in zijn eigen sprookje. Speciaal voor iets oudere kinderen is er het Klim- en Klauterparcours.

Waar

Kooizandweg 9, 1601 LK Enkhuizen

Het Kwekkeltje

Wat verder naar het zuiden vind je in Rosmalen de grote speeltuin ‘t Kwekkeltje. Deze is nog redelijk nieuw, maar beschikt al wel over meer dan 50 speeltoestellen. Er is een lange touwbrug, een watertafel, enorme zandbak, verschillende glijbanen, graafmachines, een skelterbaan en een speelweide. Ook geschikt voor kinderen met een beperking.

Waar

Sportlaan 14a, 5242 CR Rosmalen

Julianatoren

De Julianatoren in Apeldoorn is bijna geen speeltuin meer, maar een heus attractiepark. Zoveel attracties kun je er namelijk vinden. Voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar is er van alles te doen. Wedden dat je kind hier z’n ogen uitkijkt.

Waar

Amersfoortseweg 35, 7313 AC Apeldoorn

Linnaeushof

De grootste speeltuin van heel Europa staat gewoon in ons eigen kikkerland en wel in Noord-Holland.Er zijn maar liefst 350 speeltoestellen te vinden. Van een hindernisbaan, luchtskelters, minicars en een waterspeeltuin. Genoeg materiaal voor een hele dag plezier dus.

Waar

Glipperweg 4C, 2104 AK Heemstede

Scheveningse Bosjes

Ideaal voor kleintjes én hun ouders: de zandspeeltuin in de Scheveningse Bosjes. Kom zelf heerlijk tot rust aan een picknicktafel terwijl je kinderen zich vermaken in de zandspeeltuin. Daar zijn veel verschillende speeltoestellen, klimbomen, schommels, zandgravers en een houten kasteel. En vlakbij Madurodam!

Waar

Den Haag

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lekker buiten spelen: de 15 leukste speeltuinen in Nederland
Sluiten