Redactie
Redactie Babynamen 6 mrt 2020

De 25 leukste unisex namen: welke kies jij?

De tijd dat Sam alleen een jongensnaam was en Puck alleen een meisjesnaam, is al lang voorbij. Tegenwoordig zijn unisex namen heel normaal. En niet te vergeten, ook heel leuk! Wij zetten de leukste op een rij. Vul jij het lijstje aan?

1. Sam

Een van de meest populaire namen van de afgelopen jaren voor jongens. Maar ook voor meisjes is de naam in opkomst. En terecht. Sam rolt lekker over je lippen en is super stoer!

2. Robin

Al jaren een populaire unisex naam! De betekenis is van de naam is Briljant. Dat zegt genoeg!

3. Rene(e)

Deze Franse naam is misschien niet zo populair de laatste jaren, maar hoort zeker in dit rijtje thuis. De betekenis van de naam is herboren.

4. Jaya

Deze naam komt uit India. Hoewel er in India vooral heel veel jongetjes zo worden genoemd, wordt in Nederland de naam meestal aan meisjes gegeven. De naam betekent overwinnaar. Met maar één letter verschil is de naam Kaya ook écht een naam die voor meisjes en jongens kan

5. Lou

Lou is hip! Steeds meer jongens en meisjes krijgen deze korte stoere naam. Lou komt van Louis of Louise en hoewel die variant prachtig is, is Lou ook heel schattig.

6. Max

De grootste, want dat betekent Max. En niet voor niets. Op school, op het sportveld. Er is altijd wel een Max aanwezig. Hoewel Max nog altijd veel populairder is voor jongens dan voor meisjes, vinden wij hem ook heel goed passen bij meisjes.

7. Bobby

Er zijn in Nederland ongeveer evenveel jongens als meisjes die Bobby heten. Dat geeft wel aan dat dit echt een unisex naam is!

8. Daan

Daan voor een jongen of Daniel als iets sjiekere variant. En gebruik je hem voor een meisje dat klinkt Daantje zo lief!

9. Jip

Is Jip in de bekende voorleesverhalen altijd een jongen, tegenwoordig kan Jip ook heel goed voor een meisje.

10. Puck

Betekent kabouter of rakker. Wij vinden een rakker lekker stoer en Puck past dan ook goed bij een stoere rakker. Puck doet het het beste bij de meisjes, maar er komen ook steeds meer jongens met de naam Puck.

11. Kees

Vroeger was Kees, dat kwam van Cornelis, één van de meest populaire jongensnamen. Ook nu doet Kees het weer goed, maar niet alleen bij de jongens. Kees kan tegenwoordig ook prima voor een meisje.

12. Noa/Noah

Deze unisex naam doet het ook al jaren goed bij de dames en de heren. Waarbij de meisjes variant vaak wordt geschreven als Noa en die van de jongens als Noah. Zo kun je ze in ieder geval goed uit elkaar houden.

13. Olli

Olli is een Finse jongensnaam, maar kan toch ook prima voor een meisje?

14. Quinn

Quinn stijgt in de top-100. Steeds meer jongens en meisjes krijgen deze Ierse naam.

15. Skylar

De betekenis van Skylar is eeuwige leven, kracht, liefde en schoonheid. Dat een naam met zo’n mooie betekenis het doet bij jongens én bij meisjes, dat verbaast ons niets.

16. Teun

Net als Daantje klinkt ook Teuntje heel lief voor de meisjes. En wordt het tóch een jongen dan kan Teun ook prima.

17. Charlie

De betekenis van Charlie is mannelijk. Maar dat zegt helemaal niets over de unisex waarde van deze naam. Want Charlie kan ook heel goed voor een meisje.

18. Kris

Met Kris kun je alle kanten op. Krissie voor een meisje of Christopher voor een jongen. Kort je het af, dan krijg je dus Kris en dat kan dus prima voor zowel jongens als meisjes.

19. Elvis

Elvis is stoer! Niet alleen voor mannen met bakkebaarden en gitaren, maar zeker ook voor stoere meiden van deze tijd.

20. Jaimy

Deze Engelse naam betekent vertegenwoordiger en is al jaren een echte unisexer!

21. Jules

Of je het nu uitspreekt op z’n Frans als ‘sjuul’ of op zijn Nederlands als ‘ju-les’….Deze charmante Franse naam is super geschikt pour les garçons et les filles.

22. River

River is in opmars. Hoewel de naam nog altijd beter scoort bij jongens waren er in 2016 al 21 meiden die ook deze naam kregen.

23. Jones

Nog niet zo heel populair in Nederland, maar toch is ook Jones een echt unisex naam. Stoer, tikkie eigenwijs en vooral heel origineel!

24. Bo

Hoewel de jongensvariant vaak wordt geschreven als Beau, mag deze naam natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Niet alleen de betekenis, ook de naam zelf is beeldschoon.

25. Guus

Kort maar krachtig dat is Guus. En wordt het toch een meid, dan is Guusje een prima alternatief.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De 25 leukste unisex namen: welke kies jij?
Sluiten