Redactie
Redactie Beauty 8 jun 2018

Leve je lijf!

Veel vrouwen hebben een haat/liefde verhouding met hun lijf. Hoe je naar jezelf in de spiegel kijkt, doet een hoop met hoe je je voelt. Vrouwen zijn er in alle soorten en maten. Hoog tijd dus om jezelf te accepteren zoals je bent. Mama en Zo geeft tips.

Weegschaal

Sta niet (te vaak) op de weegschaal. Net zoals leeftijd, is ook je gewicht maar een getal. Het gaat erom hoe je je voelt. Voel je je fit en vrouwelijk? Wat maakt het dan uit dat je spijkerbroeken een maatje groter moeten? Maar heb je niet genoeg puf om met die dikke billen van de bank te komen? Doe er dan wat aan!

Lichaamsbeweging

Volgens de boekjes gaan we het liefst drie keer per week naar de sportschool, of staan we dagelijks minimaal een half uur op de crosstrainer. Stel liever realistische doelen. Probeer minimaal één keer per week iets aan lichaambeweging te doen. Niet alleen omdat het goed voor je is, maar ook om je bewust van je lijf – en wat je daar allemaal mee kunt – te zijn. Kies dus iets waar je plezier aan beleeft. Als je niet mee kunt met dat aerobicsklasje heeft het geen enkele zin. Hoeveel calorieën je ook verbrandt.

Bewustzijn

Wees bewust van hoe je je voelt en wees je bewust van wat je doet. Yoga en meditatie zijn erg goed voor je zelfbewustzijn. Denk ook eens (kritisch) na over wat je allemaal in je mond stopt. Goed eten hoort bijna als vanzelfsprekend bij je goed voelen.

Rolmodel

Omring jezelf met positieve vrouwen. Lieve vriendinnen en inspirerende collega’s doen wonderen. Vergeet dus vooral niet te investeren in je vriendschappen en je carrière. Een dagje sauna is ook goed voor je ‘vrouwbeeld’. Natuurlijk ga je niet om te gluren, maar na een dagje naaktheid weet je weer dat er ook andere (maten) vrouwen bestaan dan die je in de bladen ziet. En ben je nog eens heerlijk ontspannen ook!

Kledingkast

Houd grote schoonmaak in je kledingkast. Gooi alles dat kapot of verwassen is weg. En doneer alles dat niet meer past aan een goed doel (of een goede vriendin). Ook kledingstukken die je al langer dan een jaar niet gedragen hebt, kunnen weg. Begin daarna weer met een schone lei. Schaf een aantal mooie basisitems die lekker zitten en mooi staan aan. Als je er goed uitziet, voel je je ook goed.

Verwen jezelf

Het omgekeerde geldt ook. Als je je goed voelt, zie je er ook goed uit! Wees lief voor je lijf. Gun het die tien minuutjes extra in bed, dat warme bad of die uitgebreide massage.

Contact

Want aanraken moet! Wie houdt er nou niet van om af en toe een lekkere knuffel te krijgen? Baby’s worden er rustig van en onze tranen drogen sneller op als iemand ons even vasthoudt. Zorg dus dat je voldoende knuffels krijgt en geeft!

Reageer op artikel:
Leve je lijf!
Sluiten