Marleen Staal
Marleen Staal Baby 23 apr 2019

Luiers verschonen zat? Met deze 10 dingen wordt het een stuk gemakkelijker

Luiers verschonen is nou niet bepaald een klusje waar je een hele dag naar uitkijkt. Leuker kunnen we het niet maken, maar wel makkelijker. Hoewel je nog steeds wel zelf de handen uit de mouwen moet steken, kun je dit moment wel omdopen tot een fijne ervaring. 

De praktische handelingen zullen hetzelfde blijven, het is vooral de manier waarop je naar luiers verschonen kijkt dat een wereld van verschil kan maken. Door in een ander perspectief naar dit karweitje te kijken, zul je zien dat luiers verschonen niet iets is waar je tegenop hoeft te zien.

Sterkere band

Je verschoont je baby meerdere keren op een dag. Hoe druk je het ook hebt, je zal altijd even dit momentje in moeten lassen. Omdat je bij het verschonen op een perfecte afstand oogcontact maakt met je kleine, is de luier verschonen eigenlijk het ideale moment om te bonden met je baby. Dus communiceer er op los!

Leer meer over je baby

Vertrouwensband

Omdat je meerdere malen per dan de luiers van je baby verschoont, creeer je vanzelf een vast ritme. En ritme, dat vinden baby’s vinden. Door dit momentje voelt jouw baby zich verliefd en veilig, juist omdat dit regelmatig terugkomt.

Een poepluier? Babypoep zegt meer over de gezondheid van je baby dan je denkt. Dat lees je hier. 

Leermoment voor je baby

Rekken en strekken, dat vindt iedereen fijn. Ook baby’s. Jouw kleintje kan goed die beentjes strekken wanneer de luier even uitgaat en dat is weer goed voor de motoriek. En omdat jullie met zijn tweetjes bezig zijn, focust je baby zich ondertussen ook nog lekker op jouw stem. Voor je het weet leert hij of zij je stem goed herkennen en praat -ie je zo na. Flink babbelen samen dus.

Begrijp je baby

Moet je baby vaak huilen of is luier verschonen altijd een overduidelijk lastig moment voor hem of haar? Een verkeerde maat luiers of luieruitslag kunnen de boosdoeners zijn. Check dus altijd even of alles nog klopt en zit zoals het hoort.

Adem in, adem uit

Mindfulness luiers verschonen? Waarom ook niet. Ook al kan dit klusje voelen als een ‘moetje’ en heb je er echt niet altijd zin in, probeer het juist te zien als quality time. Zie je er teveel tegenop? Wissel goed af met je partner en houd een vast schema aan. Zo vlieg je er sneller doorheen.

Geniet

Genieten boven een stinkende luier? Dat is misschien lastig voor te stellen, maar bedenk maar zo dat de luierfase uiteindelijk ook weer voorbij gaat. Dus geniet er stiekem van, nu het nog kan. Voor je het weet krijg je heimwee naar deze tijd. En maak er een gezellig momentje van. Kietel je baby, maak hem of haar aan het lachen en speel kiekeboe.

Afleiding

Blijft je baby lastig? Zorg voor wat afleiding door wat lievelingsspeelgoed in te schakelen. Een beetje spelen met een favoriete knuffel of rammelaar doet wonderen.

Rechtop verschonen

Ben je inmiddels een professional op het gebied van luiers verschonen? Probeer dan je baby eens staand te verschonen. Het is een uitdaging, dat is waar, maar wanneer je baby alleen heeft geplast moet dit wel lukken. Belangrijk is wel dat je je kindje goed ondersteunt.

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Luiers verschonen zat? Met deze 10 dingen wordt het een stuk gemakkelijker
Sluiten