Redactie
Redactie Peuter 6 jun 2018

Luiertas musthaves: 9 dingen die je nodig hebt bij het zindelijk maken

Met een goed gevulde luiertas ben je helemaal voorbereid op eventuele ongelukjes als jullie op pad zijn. Deze musthaves mogen niet in de luiertas ontbreken:

1. Beloningen
Zoals stickers. Welke beloningen je meeneemt hangt natuurlijk af van welk beloningsysteem jij gebruikt bij de zindelijkheidstraining. 

2. Verschillende kledingstukken
Breng in ieder geval meer dan één extra kledingstuk mee. Het kan zomaar zo zijn dat je kindje door de outfit plast die ‘ie aanheeft en daarna ook nog eens door de reservekleding. Het is een beetje worse case scenario, maar wees er toch maar op voorbereid. 

3. Haarelastiekjes of haarclips
Bewaar hier een heleboel van in de luiertas. Je kunt ze namelijk op verschillende manieren gebruiken. Ze zijn ontzettend handig om je eigen haar uit je gezicht te houden terwijl je bezig bent je kind te verschonen. Maar nog beter is, dat je een lang shirt of jurkje ermee uit de weg kan knopen wanneer je kind een grote of kleine boodschap doet. 

4. Babydoekjes
Je kunt er hier nooit teveel van hebben. Neem de hoeveelheid babydoekjes die je denkt nodig te hebben. Neem hier vervolgens het dubbele van mee. Het kan zomaar zo zijn dat het een keer een ontzettende kliederboel wordt.

5. Een handdoekje/matje
Daar kan je kindje op staan zodat ‘ie niet met blote voeten op de vloer van openbaar toilet staat.

6. Een rol toiletpapier
Als je iets minder ruimte over hebt, kun je ook zakdoekjes meenemen. 

7. Luierbroekjes
Soms zijn er gewoon situaties waarin het beter is om je kind toch even een luier aan te doen. Dit is niet erg en het kan misschien voelen als een stap terug. Maar het zorgt er echt niet voor dat ‘ie nooit meer zindelijk zal worden.

8. Plastic tasjes
Hierin kun je de kleding bewaren waarin geplast is. 

9. Boekjes of speelgoed
Zo heeft je kindje wat te doen terwijl ‘ie op het potje zit te wachten op een poepje of plasje. 

Bron: Romper

Reageer op artikel:
Luiertas musthaves: 9 dingen die je nodig hebt bij het zindelijk maken
Sluiten