Sherita Jager
Sherita Jager Kleuter 1 jun 2019

Maak het je makkelijker met een ziek kind met deze tips!

Een ziek kind komt vaak onverwachts en altijd nét wanneer het niet uitkomt. Je bent druk, moe en hebt zoveel te doen. Het is makkelijk om in de stress te schieten, maar daar heeft niemand wat aan. Haal diep adem, en relax.

Hoe? Met deze tips maak je het jezelf ietsje makkelijker.

Doe niets

Of, nou ja, zorg voor je kind. Maar plan voor de rest helemaal niets. Die volle wasmand? Laat het staan. Die vieze vloer? Niet naar kijken. Hoe meer je je focust op dingen waar je eigenlijk niet aan zult toekomen, hoe gefrustreerder je raakt. Zie het zelf als een dag waarop je niets hoeft te doen, en zet een stapje harder als je kindje weer beter is.

LEES OOK: Ziek kind? Met deze tips neemt jouw kleintje wél medicijnen in

Bestel eten

Koken met een ziek kind? Vergeet het. Er is een kleine kans dat dit lukt, en er is maar één ding erger dan een ziek kind. Zorgen voor een ziek kind met een rommelende maag. Vergeet het eten voor vandaag, en maak het je makkelijk door lekker eten te bestellen. Vaak is eten bestellen een luxe, maar in dit geval is het echt noodzakelijk. 

Zorg voor ontspanning

Een zieke peuter wil vaak de hele dag bovenop je liggen. Logisch, jij bent zijn steun en toeverlaat! Maar dat wil het nog wel eens lastig, of beter gezegd, saai maken voor jou. Er is weinig zo irritant als het hebben van een lege telefoon terwijl je geen kant op kunt. Zorg daarom dat je alles bij de hand hebt. Een telefoon met volle batterij is vaak het makkelijkste en beste tijdverdrijf. Zo kun je uren vooruit op Facebook, Instagram en Netflix. Ook kun je een beetje werken, als je dat wilt. Een andere optie is een boek of tijdschrift bij de hand houden.

LEES OOK: Griepje te pakken? Drink dan liters van deze theesoort!

Niet te positief denken

Een positieve spirit is altijd goed, maar bij een ziek kind kun je beter van het ergste uitgaan. Verwacht niet dat het morgen weer over is, dus gooi bij de eerste symptomen je agenda om en zeg je afspraken voor de komende twee dagen af. Beter extra vrij, dan dat je wéér met je handen in het haar zit en je afspraken moet afzeggen.

Vraag hulp

Het is vaak moeilijk om hulp te vragen, maar het levert je zoveel op! Stap daarom uit je comfortzone en doe het. Vraag je buurvrouw om even een boodschapje mee te nemen, vraag je vriendin of ze even een wasje aanzet, en verdeel de taken met je partner. Er is niets zo frustrerend als het helemaal alleen moeten doen.

Accepteer het

Zoals Elsa uit Frozen zo mooi zingt: let it go, let it go. Is er iets wat je kunt doen om deze situatie te veranderen? Hoe onoverkomelijk zijn de gevolgen van jouw probleem? Wat is het ergste wat nu kan gebeuren? Zo erg is het eigenlijk allemaal niet, dus geef je er aan over en maak je geen zorgen. Een ziek kind ligt buiten jouw macht en het enige wat je kunt doen is er voor jouw kindje zijn. De rest komt later wel.

Zelf last van een griep? Dit is jouw mama overlevingsgids

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Maak het je makkelijker met een ziek kind met deze tips!
Sluiten