De maandfoto: vijf leuke fotoideeën om de groei van je baby vast te leggen

Het is misschien wel het grootste cliché dat er bestaat, maar het is dan ook écht waar. Kinderen worden zo snel groot. Ze worden geboren, twee keer knipperen, en ze zijn één. Hoe leuk is het dan om de groei van je baby vast te leggen door iedere maand dezelfde foto te nemen. Wij zetten de leukste ideeën voor een maandfoto op een rij.

Maandfoto’s zijn trouwens niets alleen leuk om later terug te kijken, ze zijn ook erg instaproof. Laat je inspireren door onderstaande ideeën.

Fotoideeën voor maandfoto’s

Het ene moment zijn ze klein, het andere moment zijn ze groot. Als je naar je kind kijkt is het soms lastig voor te stellen dat ze ooit zo klein waren. Maar de foto’s bewijzen het.

Met de lievelingsknuffel

Bijna iedere baby heeft wel een knuffel. Zit er een grote bij? Dan is die misschien wel leuk als fotoprop. Een grote teddybeer die nog groter is dan je pasgeboren baby ziet er zo schattig uit. En dan opeens, floep, is je baby groter dan de knuffel. Als je de knuffel bewaart kun je later tegen je kind zeggen: ‘Kijk, jij was veel kleiner dan die knuffel toen je werd geboren.’

Het cijfer

Drappeer op de grond het cijfer van het aantal maanden dat je baby oud is en leg je baby ernaast. Veel moeilijker is het niet. Op onderstaande voorbeeld zijn er bloemen gebruikt. Maar je kunt ook kiezen voor iets dat past bij de fase waarin je kind zit. Maak bijvoorbeeld een twee met luiers, spenen of flesjes. En een zes met knuffels of anders speelgoed.

Letterbord

Heb jij zo’n hip letterbord in de woonkamer staan, maar geen idee wat je erop moet schrijven? Gebruik hem dan om een maandfoto te maken. Zet het aantal maanden en eventueel de naam van je kind op het bord en schiet iedere maand een plaatje. Het bord lijkt dan iedere maand kleiner te worden.

Milestone cards

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Tegenwoordig zijn er super veel leuke milestone cards te koop. Daarop staan voorgedrukte teksten en fotomomenten. Deze kaarten beperken zich dus niet tot het aantal maanden, ook ‘de eerste keer doorslapen’ en ‘de eerste keer mama zeggen’ kunnen worden vereeuwigd met een leuke kaart.

Milestone kleed

Naast de kaarten zijn er ook milestone kleedjes of dekens te vinden. Hier kun je jouw kind opleggen en vervolgens kun je met een attribuut aangeven hoe oud je kind is. Ze zijn er in veel verschillende stijlen en er zijn er ook bij die je kunt personaliseren met bijvoorbeeld de naam van je kindje.


Lees ook:

Reageer op artikel:
De maandfoto: vijf leuke fotoideeën om de groei van je baby vast te leggen
Sluiten