Mama en Zo Voedingswijzer: Vis

Schaal- en schelpdieren

Het is aan te raden om tijdens je zwangerschap zeker tweemaal per week een lekkere portie vis te eten. Er zitten voedingsstoffen in vis die je goed kan gebruiken, zeker als je zwanger bent. In vette vis zitten vetzuren die goed zijn voor de ontwikkeling van de hersenen van je baby. Ook sommige schaal- en schelpdieren kun je eten.

Hoewel je rauwe schaal- en schelpdieren beter kunt laten staan (zoals oesters), kun je sommige soorten wel gewoon eten als je ze heel goed verhit. Dus flink doorbakken of koken in de pan en je kunt met een gerust hart vis eten.

Schelpdieren die je wel kunt eten, mits je ze goed verhit

  • Kreeft
  • Garnalen
  • Krab
  • Mosselen (alleen verse)
  • Oesters
  • Coquilles
  • Kokkels

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Mama en Zo Voedingswijzer: Vis
Sluiten