Mama en Zo Voedingswijzer: Vis

Rauwe vis

Rauwe vis kan de schadelijke Listeria-bacterie bevatten. Als je besmet raakt met deze bacterie is de kans op een miskraam groter. Daarom kun je beter die rauwe haring of sashimi (rauwe plakken zalm en tonijn) even uit het menu schrappen.

Bij rauwe vis kun je makkelijker een voedselinfectie krijgen. Zoute haring zoals maatjesharing of Hollandse Nieuwe kun je daarom beter vermijden. Maar als je een gewone haring koopt en deze thuis even goed verhit, kun je alsnog van deze Hollandse klassieker genieten.

Let dus ook goed ook bij het eten van die andere favoriet: sushi. Sushi bevat vaak rauwe vis en kun je daarom maar beter niet eten tijdens de zwangerschap. Lees hier meer over onder het kopje ‘Sushi’.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Mama en Zo Voedingswijzer: Vis
Sluiten