Redactie
Redactie Kleuter 7 jun 2018

Mama is moe – luie kinderspelletjes

Eindelijk! Je hebt vakantie en dús tijd om uit te slapen. Nou ja, uitslapen? Dat is – sinds jij moeder bent – natuurlijk iets wat behoort tot een ver verleden. Maar er zijn gelukkig genoeg ‘luie’ spelletjes die jij samen met je kinderen kunt doen waarbij jij toch nog even in bed kan hangen.

Nagelsalon

Laat je kleine meid – of  zoon natuurlijk – je verwennen met een heerlijke massage en een mooie kleur nagellak. En na jouw handen kunnen je voeten natuurlijk ook nog wel een pedicure gebruiken. Dat het eindresultaat er misschien niet zo netjes uit ziet, werk je later zelf wel bij.

De Tattooshop

Geef ze een paar stiften die makkelijk uitwasbaar zijn en maak de kunstenaar in je kinderen los. Laat ze een mooie tekening maken op je arm of been. Onder de douche was je die er wel weer af. Val alleen niet in slaap tijdens het tatoeëren, want voor je het weet worden ook de muren versierd.

Kapsalon

Neem een lekkere relaxte houding aan op de grond. Geef je zoon of dochter een borstel en wat knipjes en geniet van een uur friemelen aan je haar – terwijl jij dus nog even weg dut.

Verstoppertje

Laat je kind tellen terwijl jij je keer op keer weer onder de dekens verstopt.

Bioscoopje spelen

Zet een filmpje op, laat de gordijnen dicht en kruip met zijn allen tegen elkaar onder de dekens.  Zo is film kijken nog veel leuker dan in de bioscoop.

Doornroosje

Kennen je kinderen het sprookje van Doornroosje? Als je echt nog wat wilt bijslapen, speel dan dit sprookje maar na.

Op de camping

Laat je kinderen met kussens en dekens een hut bouwen. Gegarandeerd dat ze daar even zoet mee zijn . Zo heb jij tijd genoeg om je nog even om te draaien.

Bron: Popsugar.com

Reageer op artikel:
Mama is moe – luie kinderspelletjes
Sluiten