Mama onderweg: jouw auto

Redactie 7 jun 2018 Lifestyle

Nu je een kind hebt, staan veiligheid, betrouwbaarheid en ruimte aan de top van je verlanglijstje. Maar je blijft een moderne vrouw met smaak. Welke auto kies je dan?

Uitgebreid getest

Er zijn bijna geen onveilige auto’s meer. Sinds 1996 moeten nieuwe auto’s in Europa aan strenge veiligheidsnormen voldoen. Ze worden uitgebreid getest en nieuwe veiligheidsmaatregelen zoals zelfspannende autogordels en airbags zijn tegenwoordig standaard. Als gevolg is de botsveiligheid van auto’s enorm toegenomen. Tegelijkertijd verliezen autofabrikanten stijl en ontwerp niet uit het oog. Steeds meer vrouwen veroveren een plaatsje in de designteams van autofabrikanten. Auto’s worden door en voor vrouwen ontworpen en daar plukken wij de vruchten van.

Accessoires

Met kleine kinderen verandert je auto al snel in een rijdende babykamer. Je kunt kiezen of je dat zo subtiel mogelijk wilt doen, of luid en duidelijk. Zonneschermen zijn bijna noodzakelijk om je baby te beschermen tegen scherp licht. Je kunt ze in diverse kleuren krijgen en met leuke plaatjes er op. Maar ook in klassiek zwart, als dat beter bij je past. Laat de andere automobilisten weten dat je een waardevolle lading vervoert. Je kunt grappige bumperstickers kopen of de boodschap op een klein T-shirtje laten drukken en dat in je achteruit ophangen. Er is zoveel keus, dus leef je lekker uit!

Go crazy

Met de producten van Drive Me Crazy kun je zelf je auto heel persoonlijk maken. Stoere stickers (collants), gekleurde automatten en binnenkort ook stoelhoezen en andere accessoires maken van jouw auto een uniek kuntswerk.

Autozitjes

Er is geen duidelijkere aanwijzing dat je auto overgenomen is door een baby, dan een autostoeltje. Maar ze zijn absoluut noodzakelijk! Een veilig autostoeltje is van levensbelang voor je kind. Sinds 2006 is er daarom strenge wetgeving op dit gebied. De overheid heeft bepaald dat kinderen kleiner dan 1.35 meter in een goedgekeurd kinderzitje moeten worden vervoerd. Wil je meer weten over koop- en gebruiktips, check dan de site van Consument en Veiligheid. Gelukkig is er zoveel keus aan stoeltjes, dat je je kindje veilig én in stijl kunt vervoeren. De autostoeltjes van Maxi-Cosi bijvoorbeeld komen jaar na jaar niet alleen goed uit consumententests, het exclusieve design en de vrolijke prints maken de stoeltjes tot een wanna-have.

Uiterlijk telt

Wat voor auto je ook kiest – modern of meer behouden – het oog wil ook wat. Hoewel het absoluut niet het belangrijkste is, kijk je graag naar het uiterlijk van de auto. Je wilt een auto die bij je past. Op alle vlakken, dus ook qua model en kleur.

De kleur van je auto verraadt een hoop over jouw persoonlijkheid. Zo zijn eigenaars van rode auto’s energiek en gepassioneerd. Heb je een witte, dan ben je extravert; blauw past bij behouden chauffeurs.

Welke kleur past bij jou?

  • Zwart: je bent excentriek, rebels maar soms ook wat agressief
  • Zilver: je bent rustig en misschien zelfs wat afstandelijk
  • Grijs: je bent rustig, nuchter en toegewijd
  • Groen: een moderne kleur, voor traditionele mensen
  • Geel: je bent idealistisch en geïnteresseerd in nieuwe dingen
  • Blauw: je analyseert graag en bent behouden en voorzichtig.
  • Rood: je zit vol energie, bent gepassioneerd en doet alles graag snel
  • Roze: je bent hartelijk en liefhebbend
  • Wit: je hecht waarde aan status en je bent extravert
  • Crème: de kleur voor mensen met zelfbeheersing
Reageer op artikel:
Mama onderweg: jouw auto
Sluiten