Solliciteren als mama

Solliciteren als mama

Solliciteren is spannend, vooral als het gaat om je droombaan. Maar als mama wil je je toekomstige baas niet meteen afschrikken met crèchestress, zieke kinderen en oppasproblemen. Hoe solliciteer je als mama?

Voordat je bij het bedrijf van je dromen gaat solliciteren is het belangrijk om na te gaan wat de sfeer binnen het bedrijf is. Zijn ze flexibel in werktijden? Bieden ze kinderopvang aan? Werken er meer mama’s? Is de bedrijfscultuur strikt of juist nonchalant? Het is belangrijk dat je baas flexibel is en niet schrikt als je een uurtje eerder begint, zodat je een uurtje eerder weg kunt. Als mama is flexibiliteit namelijk het grote toverwoord.

Lekker flexibel

Een flexibele werkgever is fijn. Zo hoef je niet als je een keer eerder weg moet met bibberende knieën naar je baas om toestemming te vragen. Ook is het fijn als je een dag thuis kunt werken als je kindje ziek is. Het is voor jezelf en je werkgever handig als jullie hier samen afspraken over maken. Zo heb jullie duidelijkheid en weet je waar je aan toe bent. Voel je vooral niet bezwaard. Een flexibele werkomgeving heeft zeker ook voordelen voor je werkgever en is ook steeds meer regel dan uitzondering.

Fulltime?

Bedenk voor je gaat solliciteren hoeveel uur per week je wilt en kunt werken. Het is logisch dat je niet op een fulltime baan reageert als je zoveel uur nu al niet ziet zitten. Parttime werken is dan misschien een betere optie voor je. Bespreek weer met je werkgever hoe je deze uren in vult.

Kinderen

Wanneer meld je nu dat je kinderen hebt? In de sollicitatiebrief is het niet nodig de werkgever al wijzer te maken dan hij is. Het is daarom ook niet nodig meteen te vertellen hoeveel kids je hebt en welke problemen je nu al voorziet. Zorg er eerst voor dat je er met je brief zo uit springt dat je wordt uitgenodigd op gesprek. In dit gesprek kun je aankaarten dat je kinderen hebt en vraag je naar de mogelijkheden binnen het bedrijf.

Verkoop jezelf

Tijdens het eerste gesprek is het zaak dat je een goede indruk maakt. Wees enthousiast en laat zien waarom jij de aangewezen persoon bent voor de baan. Verkoop jezelf niet alleen tijdens dit gesprek, maar leer ook je werkgever beter kennen. Vertel dat je kinderen hebt en vraag hoe het zit met flexibiliteit of de regelingen die ze hier voor hebben. Reageren ze negatief? Dan weet jij ook dat dit niet de baan voor je is. Of je overtuigt ze van je kwaliteiten, dan nemen ze je kinderen er graag bij!

Geschreven door: Annewien