Het chocolade-actieplan

Het chocolade-actieplan

Welke vrouw houdt er nu niet van chocolade? Houd de energie van de zomer vast en bouw nieuwe energie op met dit lekkere chocolade-actieplan!

Waar chocolade allemaal niet goed voor is. Het prikkelt je zintuigen, als je het eet. Het zorgt voor een zachte en soepele huid, als je het smeert. En de stoffen in het bruine goedje, gaan ook nog eens vermoeidheid en stress tegen. Dus eigenlijk kunnen we gewoon niet zonder!

Actiepunt 1) Chocoladebehandeling

Om energie vast te houden of te krijgen, is het belangrijk dat je lekker in je vel zit. Zorg daarom goed voor jezelf! Laat je verwennen met een heerlijke chocoladebehandeling. Tijdens deze behandeling word je ingesmeerd met laagje chocolade. Het is heerlijk ontspannend en je krijgt er een stralend, zacht en soepel huidje voor terug. De meeste spa's en beautycentrums bieden de behandeling aan.

Actiepunt 2) Ontstressen

Ja, ook het eten van chocolade hoort bij het actieplan. Nu zul je meteen denken, maar daar word je toch dik van? Als je te veel chocolade eet wel. Maar dagelijks een stukje donkere chocolade zou helpen tegen vermoeidheid. In cacao zit een stof, die voor extra serotonine zorgt. Dit stofje voorkomt vermoeidheid en ontstresst. Ook zorgt cacao voor een lagere bloeddruk en een lager risico op hart- en vaatziekten. Denk wel aan je balansdag!

Actiepunt 3) Verzorg jezelf

Naast een heerlijke chocoladebehandeling en het eten van chocolade, kun je zelf lekker smeren met producten met cacao. Smeer jezelf bijvoorbeeld in met een fijne bodylotion met cacao of laat je partner je hiermee masseren. Cacao zorgt namelijk voor een beschermend laagje op je huid. Helaas kun je pure cacao niet smeren, daarom heeft het cosmeticamerk Palmer’s heerlijke producten op de markt gebracht waarin pure cacao verwerkt is.

Actiepunt 4) Lekker in je vel

Chocolade werkt niet alleen tegen vermoeidheid. Het eten van chocolade schijnt echt te werken tegen een somber gevoel. Je wordt er vrolijker van en je krijgt een rustiger gevoel. Dit komt door twee stoffen: endorphine en opoïden. Het werkt kalmerend en als een soort antidepressivum, zodat je niet in een depressie schiet. Dus smullen maar en je zit zo lekker in je vel!

Actiepunt 5) Smullen!

Naast alle fijne werkzame stoffen van chocolade is het vooral lekker! En wat is er dan heerlijker dan een taart van chocolade? Het fijnste actiepunt, maak de ultieme chocoladetaart!