Snelle pasta met roomsaus

- 3 maart 2017 - Manon
Snelle pasta met roomsaus

Na een lange werk- én schooldag is pasta altijd een goed idee. Deze easy pasta met roomsaus staat in een handomdraai op tafel en is voor groot en klein een feest.

De kracht van dit recept ligt bij de knoflook, laat deze dus vooral niet weg! Als je de saus laat pruttelen is dit echt een smaakmaker. De saus wordt er een beetje fluweelachtig en vol van (knoflook) smaak. Een recept met weinig moeite en lekker resultaat!

WAT HEB JE NODIG?

  • 1 pak verse pasta met vulling naar keuze
  • Flesje kookroom
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • Bakje hamreepjes
  • 1 zakje rucola
  • verse peper
  • Parmezaanse kaas

HOE MAAK JE HET?

  • Pers de knoflook en doe deze in een steelpannetje met wat olijfolie.
  • Doe hierbij de ui en roer dit even door.
  • Voeg de hamblokjes toe en de kookroom. Laat dit 20 minuten pruttelen op een laag vuurtje met de deksel op de pan.
  • Kook de pasta gaar en giet af.
  • Na de 20 minuten kijk je even of de saus een beetje ingekookt is. Is dit niet het geval? Kook het dan nog heel even zonder deksel zodat er wat water verdampt.
  • Voeg de pasta toe aan de saus en maak af met verse peper en een handje parmezaan.
  • Serveer op een bedje van rucola en breng eventueel op smaak met extra peper en zout.

Tip! Met een rijkelijk gevulde salade wordt er ook aan de vitamientjes gedacht!

Eet smakelijk!

Geschreven door: Manon -

Ik ben Manon, 30 jaar en moeder van Ian. Ik hou van heel veel dingen, maar eten staat erg hoog op mijn lijst. Voor Mama en Zo ga ik recepten met jullie delen die snel, healthy en kidsproof zijn. Maar natuurlijk onthoud ik jullie mijn guilty pleasures ook niet…

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×

Welkom Vlaamse mama's!

Mamaenzo.nl heeft vanaf nu ook een Vlaams zusje.

Neem een kijkje op mamaenzo.be

Nee, bedankt. Ik blijf op mamaenzo.nl