Winterse ovenschotel

- 11 November 2016 - Manon
Winterse ovenschotel

Deze week zaten wij lekker binnen bij de houtkachel. Muziekje aan en de regen en wind tegen de ramen. Heerlijk! Op het menu stond een heerlijke toepasselijke winterse ovenschotel.

Dit recept is heel makkelijk en bijzonder smakelijk. Zelfs kinderen die geen spruitjes lusten, vinden deze ovenschotel vast heel smakelijk. En krijgen ze de spruitjes echt niet weg? Dan kun je de spruitjes een verrassende twist geven door ze te mengen met ui-of knoflookpoeder.

Wat heb je nodig?

voor 4 Personen

  • 1 zakje krieltjes met schil van 600 gram
  • 1 kleine pompoen (of pompoenstukjes uit de supermarkt)
  • 500 gram spruiten
  • 4 saucijzen of een andere worstsoort
  • 3 takjes tijm
  • 4 tenen knoflook in de schil
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel djinten (gemalen komijnzaad)

Tip! In de supermarkt verkopen ze pompoen geschild en in stukjes verpakt en ook de spruiten kun je al schoongemaakt kopen. Zo ben je helemaal in 5 minuten klaar!

Hoe maak je het?

● Verwarm de oven voor op 225 graden. 

● Maak de spruiten schoon en was ze goed. Doe ze alvast in een braadslee of ovenschaal.

TIP! De kleine vingertjes van je peuter zijn heel geschikt om de spruiten te ‘pellen’. Zo leren ze hun groentes kennen.

● Schil de pompoen en snij deze doormidden, verwijder de zaden en snij in stukken.

● Doe de pompoenstukjes in een aparte kom en meng met de djinten en paprikapoeder. Hussel goed om met wat olijfolie erbij en voeg bij de spuiten in de ovenschaal toe.

●  Was de krieltjes met schil en al en snij in partjes van 4. Hussel ze goed om met olijfolie en zeezout en doe ze ook in de ovenschaal.

● Leg de worsten op de groentes en maak af met de takjes tijm en de knoflook. Door de schil om de knoflooktenen te laten worden deze als het ware gepoft, je kunt ze eventueel gewoon eten. 

● Hussel alles goed door met flink wat olijfolie, peper en zout.

● Bak het geheel in ongeveer 25 minuten gaar en meng af en toe goed door zodat alle kanten even gaar worden.

Eet smakelijk!

Geschreven door: Manon -

Ik ben Manon, 30 jaar en moeder van Ian. Ik hou van heel veel dingen, maar eten staat erg hoog op mijn lijst. Voor Mama en Zo ga ik recepten met jullie delen die snel, healthy en kidsproof zijn. Maar natuurlijk onthoud ik jullie mijn guilty pleasures ook niet…

Maak je keuze

Nederlands Vlaams ×

Welkom Vlaamse mama's!

Mamaenzo.nl heeft vanaf nu ook een Vlaams zusje.

Neem een kijkje op mamaenzo.be

Nee, bedankt. Ik blijf op mamaenzo.nl