Marleen Staal
Marleen Staal Peuter 16 apr 2019

Meepraten op het Mamaforum: “Mijn dochter van 3 wil niet naar het kinderdagverblijf”

Oma weet raad? Nee, voor vragen over het moederschap weet maar één iemand wat je het beste kan doen en dat is – precies – een andere moeder. Gelukkig krioelt het van de ervaringsdeskundigen op ons Mamaforum. Deel je vragen, geef advies aan andere moeders en help elkaar de jungle van het moederschap door.

De allereerste keer dat je jouw kleintje uitzwaait op het kinderdagverblijf is toch wel een moeilijk moment. Je weet dat je kind in goede handen is, maar voor jullie allebei is het enorm wennen. Ineens ben je niet meer 24/7 samen.

Voor kinderen kan zo’n ommezwaai een enorme impact hebben. Bij sommige kids gaat het proces van wennen en aanpassen wat moeizamer. Dat geldt ook voor het dochtertje van deze moeder die om raad vraagt op het Mamaforum.

Kinderdagverblijf

“Mijn dochtertje gaat vanaf dat ze 2,5 jaar oud is drie ochtenden naar de peuterspeelzaal en heeft het hier erg naar haar zin. Het gaat hier heel erg goed met haar. Sinds februari zijn hier twee dagen op het kinderdagverblijf bijgekomen. Deze zit in hetzelfde gebouw en haar groep zit een deur verder dan de peuterspeelzaal. Maar hier gaat het helaas helemaal niet goed.”

“Zodra ze wakker wordt, vraagt ze waar ze heen gaat en als ik haar dan vertel dat ze naar het kinderdagverblijf gaat is ze erg verdrietig en vertelt ze dat ze niet wil gaan. Ook begint ze al te huilen voordat we naar binnen lopen en klampt ze zich aan mij vast.”

“In het begin maakte ik me er niet zo druk om en dacht ik dat ze snel genoeg zou wennen, maar ik vind het nu wel erg lang duren. Ze is helemaal in tranen als ik wegga en ik krijg haar bijna niet van me los. Volgens haar leidsters heeft ze het op sommige dagen erg naar haar zin, maar de meeste dagen is ze echt een stuk stiller en heeft ze regelmatig momenten dat ze huilt dat ze naar mama wilt.”

Deze moeder worstelt met de hoeveelheid cadeaus die haar zoontje te pas en te onpas krijgt. 

Niet zichzelf

“Ik ben laatst ook opgebeld door een leidster van de peuterspeelzaal die inviel bij het kinderdagverblijf. Ze zei dat ze mijn dochter zo niet kende en ze echt een heel verdrietige indruk maakte. Ik vind het echt hartverscheurend om haar zo achter te laten, maar ik weet niet goed hoe ik dit aan moet pakken. Ze word in juni 4 jaar en dan mag ze in augustus naar de basisschool. Ze zal dus nog naar het kinderdagverblijf moeten en daar zal misschien ook één opvangdag bij komen.”

“Ik twijfel heel erg of het aan dit kinderdagverblijf ligt of dat het misschien toch wat anders is en ik weet niet goed wat ik hier mee moet doen. Ze heeft één leidster die ze lief vindt, maar dat verandert helaas niks aan het afscheid nemen. De andere leidsters vindt ze “helemaal niet leuk”. Ik zelf weet op dit moment ook niet wat ik van het kinderdagverblijf moet vinden. De vader denkt hier anders over en denkt dat het echt aan de leidsters ligt, en heeft daar zelf ook geen goed gevoel bij.”

De moeder hoopt op tips van moeders die hetzelfde meemaken of hebben ervaren.

Wat vind jij?

Hoe denk jij hierover? Deel jouw mening onder het topic op het Mamaforum.

Struggle je zelf ook met moeilijke momenten tijdens het moederschap? Vraag andere moeders om advies en plaats je verhaal op het Mamaforum. Open heel simpel een topic en wie weet delen we jouw kwestie hierop Mama Enzo.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meepraten op het Mamaforum: “Mijn dochter van 3 wil niet naar het kinderdagverblijf”
Sluiten