Marleen Staal
Marleen Staal Zwanger 25 feb 2019

Meepraten op het Mamaforum: “Ik ben zwanger van de vierde, maar ik vraag me af of ik het wel aan kan”

Oma weet raad? Nee, voor vragen over het moederschap weet maar één iemand wat je het beste kan doen en dat is – precies – een andere moeder. Gelukkig krioelt het van de ervaringsdeskundigen op ons Mamaforum. Deel je vragen, geef advies aan andere moeders en help elkaar de jungle van het moederschap door.

Voor de ene moeder kan het een feest zijn, voor de andere even een kleine reality check: als je opnieuw zwanger bent. Of dit nu voor de tweede of derde keer is, een aangrijpende en spannende gebeurtenis is het altijd. Hoewel je in extase kan zijn van blijdschap, is het ook heel logisch dat je daarna twijfelt. Kan ik het wel (weer) aan?

Met deze gedachte worstelt ook een moeder op het Mamaforum. “Ik ben een mama van drie kids. Eén van 3, 2 en 9 maanden. Helaas ging mijn laatste bevalling niet helemaal zoals gepland. Inmiddels zijn we negen maanden verder en gaat het eindelijk – na een lastige start met mijn eigen gezondheid – weer een beetje goed! Het verhaal schets ik even zo, omdat ik op dit moment wéér zwanger ben. Een shock. maar hé, we waren er zelf bij. Een stomme misberekening van de maand. Op dit moment probeer ik er niet te veel over na te denken maar de klok tikt verder.”

“Mijn gezondheid gaat voor alles. Wat staat mij te wachten als ex-longembolie patiënt in een zwangerschap? Tevens hebben wij nul komma nul hulp, van wie dan ook. Mijn moeder woont vrij ver uit onze buurt en met mijn schoonfamilie hebben we op dit moment geen contact. Ik werk vanuit huis en doordat er vrij veel is gebeurd in ons leven heeft dit een tijd op een laag pitje gestaan. Lees: miskraam, burn out van mijn partner, kindje met de darmpjes buiten haar buik. Dit alles heeft ervoor gezorgd dat we nu ook niet echt veel te besteden hebben. We redden ons wel, maar we kunnen geen vreemde sprong maken.”

“Ik weet niet zo goed waar ik het moet zoeken op dit moment. Allerlei vragen passeren de revue. Kunnen we dit wel? Hoe gaat het mijn mijn gezondheid? En daarnaast, doe ik mijn andere meiden niet tekort? En ga zo maar door. Die rollercoaster maakt me gek! Ik ben opzoek naar mensen die hierin hun eerlijke mening zouden willen geven. Iemand die er een soort van neutraal in staat. Wat moet ik/wij? Kan dit allemaal goed komen? Help!”

Deze moeder twijfelt over opnieuw zwanger worden nu haar nieuwe partner toch ineens wel kinderen wil. 

Wat vind jij?

Hoe denk jij hierover? Deel jouw mening onder het topic op het Mamaforum en misschien lees jij binnenkort jouw reactie hier op Mama en Zo terug.

Struggle je zelf ook met moeilijke momenten tijdens het moederschap? Vraag andere moeders om advies en plaats je verhaal op het Mamaforum. Open heel simpel een topic en wie weet delen we jouw kwestie hierop Mama Enzo.

 

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meepraten op het Mamaforum: “Ik ben zwanger van de vierde, maar ik vraag me af of ik het wel aan kan”
Sluiten