Marleen Staal
Marleen Staal Zwanger 18 dec 2018

Meepraten op het Mamaforum: Hoe voorspel je het geslacht met de nub-theorie?

Oma weet raad? Nee, voor vragen over het moederschap weet maar één iemand wat je het beste kan doen en dat is – precies – een andere moeder. Gelukkig krioelt het van de ervaringsdeskundigen op ons Mamaforum. Deel je vragen, geef advies aan andere moeders en help elkaar de jungle van het moederschap door.

Of je nu voor de eerste keer zwanger bent of al een paar zwangerschappen hebt ervaren, het geslacht van je baby weten, is toch altijd een spannend moment. Vaak wordt dit bij de 20-weken echo bekend gemaakt, maar die twintig weken kunnen best lang duren als je niet kan wachten met weten wat ‘het wordt’.

In het kort: de nub-theorie

Voor deze moeders is er de nub-theorie.  Nub betekent bobbel en de theorie werkt in het kort heel simpel. Rond de twaalfde week van je zwangerschap ontwikkelt zich een bobbeltje bij je baby dat uit kan groeien tot een penis of vagina. Door te meten welke kant het bobbeltje op gaat groeien, kun je bepalen of het een jongetje of meisje zal worden. Maar hier wordt het lastig, want hoe bepaal je de richting?

Zo werkt de nub-theorie

Logisch dat deze moeder in spe er ook even wat moeite heeft bij het zien van de echo van haar baby. Ze vraagt daarom om hulp op het Mamaforum: “We komen er niet uit wat het geslacht wordt via de nub-theorie. Zouden jullie ons kunnen helpen?”

IMG-20181217-WA0002

Wat vind jij?

Hoe denk jij hierover? Deel jouw mening onder het topic op het Mamaforum en misschien lees jij binnenkort jouw reactie hier op Mama Enzo terug.

Struggle je zelf ook met moeilijke momenten tijdens het moederschap? Vraag andere moeders om advies en plaats je verhaal op het Mamaforum. Open heel simpel een topic en wie weet delen we jouw kwestie hierop Mama Enzo.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Meepraten op het Mamaforum: Hoe voorspel je het geslacht met de nub-theorie?
Sluiten