Marleen Staal
Marleen Staal Gezin 5 apr 2019

Meepraten op het Mamforum: “Door mijn peuterpuber denk ik soms: ik wil je niet meer!”

Oma weet raad? Nee, voor vragen over het moederschap weet maar één iemand wat je het beste kan doen en dat is – precies – een andere moeder. Gelukkig krioelt het van de ervaringsdeskundigen op ons Mamaforum. Deel je vragen, geef advies aan andere moeders en help elkaar de jungle van het moederschap door.

Denk je na de tijd van spuitluiers en liters babykots dat het grote genieten eindelijk kan beginnen, besluit je peuter dat het tijd is voor een nieuwe periode: de peuterpubertijd. Een lastige tijd, want peuters kunnen nog maar moeilijk hun gevoel en frustratie uitleggen, waardoor je al gauw met de handen in het haar zit. Daar kan bijna geen opvoedmethode tegenop en dus moet je als ouder van alles uit de kast halen

Peuterpuber

Dat zal elke moeder ongetwijfeld herkennen. Een driftige peuterpuber hebben we allemaal in huis (gehad). Zo ook deze moeder, die soms niet zo goed meer weet wat ze nu moet doen.

“Ik weet me soms echt een raad en dan denk ik: kind ik wil je niet meer! En geloof mij, dat is het rotste gevoel op aarde. Mijn peuter is net 3 en is al een jaar aan het peuterpuberen”

“De ene keer is het erger dan de andere keer, maar ik weet me soms echt geen raad. Er zit namelijk totaal geen lijn is. De ene keer lukt iets niet en is het oké en de andere keer lukt iets niet en barst hij. Zo gaat het met alles! Wanneer iets niet mag, wanneer iets niet lukt, wanneer iets niet gaat zoals hij het verwacht. Soms reageert hij relaxt en soms barst hij uit elkaar! En dan heb je gerust een driftbui van 40 minuten te pakken. Soms een dag niet en soms drie keer op een dag.

“Dan denk ik: ik wil je niet meer! En dan knaagt ergens je schuldgevoel over die gedachte, maar de gedachte blijft. Tijdens zo’n driftbui kun je doen wat je wil, negeren, lief zijn, toenadering zoeken, boos worden, niets werkt. Hij is op zo’n moment niet te bereiken en dat is best heftig.”

“Ik hoef niet zozeer advies, maar zijn er dames die dit herkennen? Soms denk je wel eens dat je de enige bent op de wereld met zo’n driftig joch, al weet je dat dat niet zo is, maar een stukje (h)erkenning is dan wel fijn.”

Wat vind jij?

Hoe denk jij hierover? Deel jouw mening onder het topic op het Mamaforum en misschien lees jij binnenkort jouw reactie hier op Mama en Zo terug.

Struggle je zelf ook met moeilijke momenten tijdens het moederschap? Vraag andere moeders om advies en plaats je verhaal op het Mamaforum. Open heel simpel een topic en wie weet delen we jouw kwestie hierop Mama Enzo.

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Meepraten op het Mamforum: “Door mijn peuterpuber denk ik soms: ik wil je niet meer!”
Sluiten